Windows 10 siyah ekranda kalıyor

Szaszy

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
168
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arakdaşımın bilgisayarında siyah ekran sorunu var, Explorer'i kapayıp açtık olmadı. Yan monitorden Discord yayını açtı ekran bizde var ama onda yok. Monitorle alakalı bir sorun mu acaba?
 
Yan monitörü çalışıyor, ana ekranı çalışmıyor ise muhtemelen monitör ile alakalı bir sorun var. Kablolamayı kontrol etsin. Kabloları değiştirip test etsin.
 
Siyah ekran olduğu zaman "fare imleci" gözüküyorsa monitörden değildir. Windows ile alakalıdır. Windows ve X tuşuna bassın, komut istemi yönetici ya da PowerShell yönetici ne yazıyorsa onu seçsin. Bu rehberi yapsın.


Windows ve X tuşuna basınca bir şey olmuyorsa, CTRL+ alt + del tuşuna bassın, Görev Yöneticisi açsın. Dosya yerine tıklasın, yeni görevi çalıştır tıklasın, "bu görevi yönetici ayrılacılıklarıyla oluştur" tiklesin. CMD.exe yazsın ve attığım rehberi yapsın.

İşe yaramazsa, CTRL+ alt + del basarak sağ altta bulunan yeniden başlatma butonuna tıklasın, yeniden başlat'a tıklasın ve Shift basılı tutarak başlatsın. Başlangıç onarmaya girdikten sonra sistem geri yükleme denesin, olmazsa Windows'u sıfırlasın.

Bu da işe yaramazsa, bilgisayar açılırken F8 tuşuna sürekli bassın ve güvenli mod girmeyi denesin.
 

Geri
Yukarı