Windows 10 Sonrasi 75 Hz Monitor Sorunu

kaanunl

Hectopat
Windows 7'de iken monitorumu 1024x768 yaptigimda 75 Hz alabiliyordum. Ancak Windows 10'a gectigimde 1024x768'de 75 Hz secenegi artik gozukmuyor. Generic PnP Monitor olarak gozukuyor. Sitesinden baktim Windows 10 icin driver yok.
Model: HP2009v
Donanim Kimligi: MONITOR\HWP2827
Isletim Sistemi: Windows 10 PRO 64 Bit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 da böyle sorunlar çok fazla siz Windows 7 den şaşmayın zaten Windows 10 un sorunları bitmez en iyi Windows sürümü zaten Windows 7 Ultimate dir.

@kaanunl Ekran kartınızın Nvidia olduğunu varsayarak söylüyorum; Nvidia yönetim panelinde "Ekran/Çözünürlük değiştirme/Özelleştir/Özel çözünürlük oluştur" yolunu izleyerek istediğiniz çözünürlüğü hz değerini kendiniz belirleyerek oluşturabilirsiniz, Nvidia driverinin yüklü ve güncel olduğundan da emin olun.

Amd için şu rehbere bakabilirsiniz; [Rehber] Monitörü Overclock Etmek

Hortlatacak gibi olmasın halen 2020'de benim gibi bu konulara bakma gereği duyan kişiler çoktur. O yüzden AMD için nasıl 75 hz 120hz veya 144hz yapacağınızı göstericem.
Bilgisayar sağ tık > AMD Catalyst Control Center >(sol tarafta) VGA Ekranlarım > Özellikler (VGA Ekran) seçeneğini seçin > Genişletilmiş Ekran Tanılama Verileri (EDID) kullan yazan kısımda tik olacak tiki kaldırın. Maksimum çözünürlüğe dokunmanıza gerek yok, "Maximum yenileme hızı" kısmında monitörünüzün en yüksek Hz değerini biliyorsanız bunu yapın. Yukarıdaki arkadaş 75 Hz olduğunu biliyordu. Örneğin sizinde 75 Hz ise "Maximum yenileme hızı" kısmından 75 Hz yapın ve sağ alttan "Uygula" diyin çıkın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı