Windows 10 sonrası yüksek CPU ve GPU kullanımı

Dragostai

Femtopat
Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Daha önceden de Windows 10 kullanıyordum ama o zamanlar hiçbir sorun yoktu, birkaç ay Windows 7 kullandım çünkü Windows 10'u sevmiyordum. Sonra birkaç programın açılması için Windows 10 kullanılması gerektiğini öğrendim, Windows 10'a geçtim ve kullanmaya başladığım an CPU bir saniye bile rahat durmadı. Sadece klasör açarken bile %100'lere kadar çıkıyor ve aşırı kasıyor laptop. Daha önce oynadığım oyunları şimdi oynayamıyorum, ya oyunun ortasında oyun hata verip kapanıyor ya da oyunu 1 FPS oynamak zorunda kalıyorum ve bazen de eğer çok uzun süre çalışırsa bilgisayar kendini kapatıyor.
 
Çözüm değil belki ama benzer sorun benim de başıma geldi ve bir çok yöntem denedim. Son çare olarak ssd siparişi verdim, ancak onunla kurtulabileceğim sanırım. Sizin de laptopunuzda HDD mi mevcut?
 
Olasılıkları sayalım:

-
Miner virüsü girmiş olabilir, antivirüs ile tarama yapınız.
-Termal macun kurumuş, eskimiş ve bu sebeple işlemci fazla ısınıyor olabilir.
-Yaptığım araştırmaya göre, masaüstünde olan bir dosyanın eğer simgesi yoksa veya normalden farklı bir (Sanırım özel simgelerden bahsediyor(?), windowstan seçtiklerini değil.) simge var ise o dosyayı sil, farklı bir yere taşı veya bir ikon yerleştir.

Ayrıca CPU kullanımı hangi işlem tarafından artırılıyor, bilgi verir misiniz?
 
Çözüm değil belki ama benzer sorun benim de başıma geldi ve birçok yöntem denedim. Son çare olarak SSD siparişi verdim, ancak onunla kurtulabileceğim sanırım. Sizin de laptopunuzda HDD mi mevcut?

Evet HDD kullanıyorum ve Windows 10'a geçerken HDD'yi de değiştirmiştim. Eskisini mi kullansam yine acaba? Çünkü eskisindeyken hiçbir sorunum yoktu neredeyse.
olasılıkları sayalım:

-
miner virüsü girmiş olabilir, antivirüs ile tarama yapınız.
-termal macun kurumuş, eskimiş ve bu sebeple işlemci fazla ısınıyor olabilir.
-yaptığım araştırmaya göre, masaüstünde olan bir dosyanın eğer simgesi yoksa veya normalden farklı bir (sanırım özel simgelerden bahsediyor(?), Windows'tan seçtiklerini değil.) Simge var ise o dosyayı sil, farklı bir yere taşı veya bir ikon yerleştir.

Ayrıca CPU kullanımı hangi işlem tarafından artırılıyor, bilgi verir misiniz?

Virüs taramasını her hafta Kaspersky ile yapıyorum, macunu daha geçen ay yeniledim ve masaüstümde de uygulama ya da öyle bir şeyler yok.
 
Demiş olduğunuz herşeyi kontrol etmeme rağmen düzelmemişti. Kullanan bir uygulama gözükmüyor ancak %100 olarak kalıyordu disk kullanımı. Ssd geldiği zaman düzelip düzelmediğini bilgi veririm ben de.
 

Geri
Yukarı