Windows 10 SSD ve HDD'li sisteme nasıl kurulmalı?

harpoon33

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben hem SSD hem de HDD kullanmak istiyorum. Windows 10'u SSD'ye yükleyip oyunları SSD'ye, HDD'yi de disk D olarak kullanıp programları kurmak istiyorum ama bunun için özellikle bir kurulum videosu var mıdır yoksa eski tarzdaki gibi C ve D olarak ayırma seçeneği çıkıyor mu format esnasında?

Ve bu şekilde nasıl bir performans alırım? Performanstan düşecekse sadece SSD'yi kullanayım. Eğer performanstan kaybetmeyecekse; nasıl yapacağımın videosu varsa veya resimli anlatımı var ise, size zahmet yardımcı olursanız sevinirim.

Yoksa SSD'yi takıp bilgisayarı formatlayıp daha sonra bilgisayarı açtıktan sonra mı HDD'yi takmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performanstan düşmez ama benim tavsiyem önce SSD'yi takın format işlemlerini bitirin ondan sonra HDD'yi takın Windows önyükleme sorunu yapabiliyor şöyle ki önyüklemeyi HDD'ye veriyor ileride HDD'yi çıkarmak istediğinizde bilgisayar açılmıyor.

İlk başta SSD’yi takıp Windows’u kurduktan sonra HDD’yi takmak daha mantıklı böylece yanlış diske kurulum yapma olasılığınız kalmaz.
Performanstan düşmez ama benim tavsiyem önce SSD'yi takın format işlemlerini bitirin ondan sonra HDD'yi takın Windows önyükleme sorunu yapabiliyor şöyle ki önyüklemeyi HDD'ye veriyor ileride HDD'yi çıkarmak istediğinizde bilgisayar açılmıyor.

Değil mi bende öyle düşündüm önce ssd takıp kurulumu bitirip daha sonra hdd yi taktığımda direk d olarak okursa çok iyi olur en azından saçma sapan programlarla ssd belleğini doldurup performanstan düşmesin

Değil mi bende öyle düşündüm önce SSD takıp kurulumu bitirip daha sonra HDD'yi taktığımda direk D olarak okursa çok iyi olur en azından saçma sapan programlarla SSD belleğini doldurup performanstan düşmesin

D olarak okumassa da disk yöneticisinden HDD(yeniyse) biçimlendirilip harf verilir o kolay :)
Yeni olmayıp sadece harf atanmamışsa harf atanır.

D olarak okumassa da disk yöneticisinden HDD(yeniyse) biçimlendirilip harf verilir o kolay :)
Yeni olmayıp sadece harf atanmamışsa harf atanır.
dostum yaklaşık 10-11 yıl oldu hdd ama benim demek istediğim hdd yi taktığımda tek bir disk olarak okuması durumunda iyi olur dedim :D

Dostum yaklaşık 10-11 yıl oldu HDD ama benim demek istediğim HDD'yi taktığımda tek bir disk olarak okuması durumunda iyi olur dedim :D

Yani ne kadar bölüme ayrıldıysa o kadar görünür :) Siz biçimlendirip tek disk ya da bazı programlarla içi silinmeden bölümler birleştirilebiliyordu diye hatırlıyorum.

Yani ne kadar bölüme ayrıldıysa o kadar görünür :) Siz biçimlendirip tek disk ya da bazı programlarla içi silinmeden bölümler birleştirilebiliyordu diye hatırlıyorum.
Dostum o zaman ben bunu formattan önce biçimlendirip tek disk haline getireyim, ondan sonra yapayım yada bi şekilde hallederim ya :D Tek nefret ettiğim şey şu kablo bağlantısı, özellikle power bağlantısı :D Umarım aldığım anakartın vida yuvaları kasaya uyar vallahi uymazsa üzülürüm :D

Dostum o zaman ben bunu formattan önce biçimlendirip tek disk haline getireyim, ondan sonra yapayım ya da bir şekilde hallederim ya :D Tek nefret ettiğim şey şu kablo bağlantısı, özellikle Power bağlantısı :D Umarım aldığım anakartın vida yuvaları kasaya uyar vallahi uymazsa üzülürüm :D

Uyar ya sorun olmaz bence ya zaten iki kablocuk diski yerinden sökmeye de gerek yok :)

Uyar ya sorun olmaz bence ya zaten iki kablocuk diski yerinden sökmeye de gerek yok :)
Diski sökmeyeceğim zaten de şu anda kafamdaki tek soru işareti anakartın kasaya uyup uymaması konusunda, bi konu açtım orada uyar dediler diğer kardeşler ama yine de soru işareti var hala kafamda :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı