Windows 10 SSD'li sistem açılış süresi 6 dakika sürüyor

Arkadaşlar merhaba,

İş yerinde server olarak kullandığımız bilgisayar çok yavaş açılıyor. Sistem açıldıktan sonra işleyiş sıkıntısız.
Gerekli bilgiler ekte mevcut. Windows SSD'ye kurulu.

Model: Dell poweredge T20.
Windows 10 education sürüm 1909.
4 GB 1600 MHz ECC bellek.

Not1: Kurulumu bilgisayarcı arkadaş yapmış, nasıl yaptı bilgim yok.
Not2: BIOS'a girdiğimde Windows'un "legacy" olarak kurulduğunu öğrendim, sanırım bu süreyi etkileyebilir ama 6 dakika da sürmez herhalde.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    78,9 KB · Görüntüleme: 77
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    27,3 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran Alıntısı3s.png
    Ekran Alıntısı3s.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 80
Arkadaşlar merhaba,

İş yerinde server olarak kullandığımız bilgisayar çok yavaş açılıyor. Sistem açıldıktan sonra işleyiş sıkıntısız.
Gerekli bilgiler ekte mevcut. Windows SSD'ye kurulu.

Model: Dell poweredge T20.
Windows 10 education sürüm 1909.
4 GB 1600 MHz ECC bellek.

Not1: Kurulumu bilgisayarcı arkadaş yapmış, nasıl yaptı bilgim yok.
Not2: BIOS'a girdiğimde Windows'un "legacy" olarak kurulduğunu öğrendim, sanırım bu süreyi etkileyebilir ama 6 dakika da sürmez herhalde.

Çok tuhaf büyük ihtimalle sizin kurduğunuz driver veya uygulamalar etki ediyor.

Sürücülerde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, tek tek kontrol ettim. Uygulama olarak absürt bir şey yok sadece muhasebe programları var.

Bir de şöyle deneyin.

1. Windows 10 için geçerli olan Ek güç ayarları'nı tıklayın.
  2. Güç Seçenekleri penceresi açılacaktır. Pencerenin sol tarafında , Güç düğmelerinin ne yapacağını seç'i tıklayın.
  3. Pencerenin altında bir Kapatma ayarları bölümü bulunur. Bu bölümde, Hızlı başlatmayı aç (önerilen) (seçenek eksik?) Etiketli bir seçenek vardır. Hızlı başlatmayı açmak için bu seçeneğin yanındaki kutuyu işaretleyin. Hızlı başlatmayı kapatmak için kutunun seçimini kaldırın.

Seçenek grileşirse, yukarı kaydırın ve şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i tıklayın. Bir Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) açılır penceresinden seçiminizi onaylamanız istenebilir -> Evet'e tıklayın. Artık bu ayarı değiştirebilmeniz gerekir.
  4. Değişiklikleri kaydet'i tıklayın ve pencereden çıkın. Değişikliklerin başlangıç saatini nasıl etkilediğini görmek için bilgisayarı kapatın (yeniden başlatma hızlı başlatmadan etkilenmez) ve yeniden başlatın.
Kaynak: Windows 10 / 8.1'de hızlı başlatma nasıl açılır veya kapatılır - Lenovo Support MO.

Bir de şöyle deneyin.

1. Windows 10 için geçerli olan Ek güç ayarları'nı tıklayın.
  2. Güç Seçenekleri penceresi açılacaktır. Pencerenin sol tarafında , Güç düğmelerinin ne yapacağını seç'i tıklayın.
  3. Pencerenin altında bir Kapatma ayarları bölümü bulunur. Bu bölümde, Hızlı başlatmayı aç (önerilen) (seçenek eksik?) Etiketli bir seçenek vardır. Hızlı başlatmayı açmak için bu seçeneğin yanındaki kutuyu işaretleyin. Hızlı başlatmayı kapatmak için kutunun seçimini kaldırın.

Seçenek grileşirse, yukarı kaydırın ve şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i tıklayın. Bir Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) açılır penceresinden seçiminizi onaylamanız istenebilir -> Evet'e tıklayın. Artık bu ayarı değiştirebilmeniz gerekir.
  4. Değişiklikleri kaydet'i tıklayın ve pencereden çıkın. Değişikliklerin başlangıç saatini nasıl etkilediğini görmek için bilgisayarı kapatın (yeniden başlatma hızlı başlatmadan etkilenmez) ve yeniden başlatın.
Kaynak: Windows 10 / 8.1'de hızlı başlatma nasıl açılır veya kapatılır - Lenovo Support MO.
Hocam şu an denedim 14:11 den 14:17'ye kadar sürdü. Yani değişen bir şey yok.
Her şeyi geçtim ama Windows 10 Education sürüm neden yüklü? Sunucularda bu sürümün kullanıldığını ilk defa gördüm gerçekten.
Bilgisayarcı bu sürümü yüklememiş ise sunucu içinde gelen orijinal yazılımdır.
Harddisk var mı sistemde.
Var, Toshiba 1 TB olması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı