Windows 10 SSD'li Sistemde Takılma Sorunu

Peak2Core

Kilopat
Yer
Muğla
Merhabalar,

Kullandığım bilgisayar üçüncü yılına girmiş bulunmakta. Marka verecek olursam Monster Tulpar T7 V10.1.1. Sistem özelliklerini kısaca yazayım.

Intel i7 7700HQ
16 GB 2666mhz ram
GEFORCE GTX 1060 6GB ekran kartı

Kullandığım SSD'nin markası ekte koyduğum resimlerde mevcut. Bu arada, o kadar yazma ve okuma yapmasına rağmen SSD sağlık durumu hala %100 gözüküyor şaşırdım açıkçası. Veriler sizce doğru mudur? Soruna gelecek olursak, mesela chrome da gezerken ara ara sistem takılıyor mouse donup 1 saniye sonra geliyor. Sistem açılmasında vs. bir problem yok. Format atmak istemiyorum, sistem temizliği için program veya başka bir metot tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler.

Not: HDD'deki bazı veriler programda gözükmüyor. Ve HDD ile SSD çalışma saatleri arasında bir fark var. Sebebini bilen bilgilendirsin lütfen. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    75,7 KB · Görüntüleme: 42
Merhabalar,

Kullandığım bilgisayar üçüncü yılına girmiş bulunmakta. Marka verecek olursam Monster Tulpar T7 V10.1.1. Sistem özelliklerini kısaca yazayım.

Intel i7 7700HQ
16 GB 2666mhz ram
GEFORCE GTX 1060 6GB ekran kartı

Kullandığım SSD'nin markası ekte koyduğum resimlerde mevcut. Bu arada, o kadar yazma ve okuma yapmasına rağmen SSD sağlık durumu hala %100 gözüküyor şaşırdım açıkçası. Veriler sizce doğru mudur? Soruna gelecek olursak, mesela chrome da gezerken ara ara sistem takılıyor mouse donup 1 saniye sonra geliyor. Sistem açılmasında vs. bir problem yok. Format atmak istemiyorum, sistem temizliği için program veya başka bir metot tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler.

Not: HDD'deki bazı veriler programda gözükmüyor. Ve HDD ile SSD çalışma saatleri arasında bir fark var. Sebebini bilen bilgilendirsin lütfen. Teşekkürler.

Samsung SSD konusunda çok iyi bir marka. O konuda sorun yok. İşletim sisteminiz kaç senelik en son ne zaman format attınız acaba? Yazılımsal bir sorun var ise Wise Disk Cleaner ve Wise Registery Cleaner işinizi görecektir. Bunlara ek olarak PuReRa programını da kullanabilirsiniz. Eğer sisteminiz de CCleaner kurulu ise kaldırmanızı öneriyorum. Ayrıca sisteminiz de virüs taraması yaptınız mı hiç? Emsisoft Emergency Kit ile sisteminizi derin tarama ile taramanızı öneriyorum.

O kadar yazdık bir teşekkürü hak etmedik sanırım 😟
Hocam inanın mesajı görmemişim kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim. En son formatı tahmini 4-5 ay kadar önce atmıştım. Her gün aktif olarak kullanılıyor bilgisayar. Virüs taramasini akşam tavsiye üzerine Kaspersky ile yaptım fakat sonuçlara bakamadım eve gidince bakacağım. Önerileriniz için teşekkür ediyorum yarın hepsini deneyeceğim. Ayrıca CCleaner kaldırın demişsiniz sebebini öğrenebilir miyim? Tekrardan çok teşekkür ederim☺️

Hocam inanın mesajı görmemişim kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim. En son formatı tahmini 4-5 ay kadar önce atmıştım. Her gün aktif olarak kullanılıyor bilgisayar. Virüs taramasini akşam tavsiye üzerine Kaspersky ile yaptım fakat sonuçlara bakamadım eve gidince bakacağım. Önerileriniz için teşekkür ediyorum yarın hepsini deneyeceğim. Ayrıca CCleaner kaldırın demişsiniz sebebini öğrenebilir miyim? Tekrardan çok teşekkür ederim☺

Hocam Ccelaner programı kullanıcı verilerini habersiz satan Avast'ın programı. Yani Avast Ccleaner'ı aldığından beri ben bu programı kullanmıyorum. Bu program üzerinden de kullanıcı verilerini toplayıp sattığı yönünde bilgiler de var. Kısacası sebebi bu 👍 İsterseniz kullanın ama ben önermiyorum şahsen standart bir kullanıcı ve pc için Wise'nin programları yeter de artar 👍 Ayrıca Ccelaner'ın pek bir temizlik yaptığı da söylenemez. Sanki kullanıcıyı kandırmak amaçlı şu kadar veri sildim vs diyor ama silmiyor sildiği 3-5 MB çer çöp. Onu zaten manuel olarakta silebilirsin.

Hocam Ccelaner programı kullanıcı verilerini habersiz satan Avast'ın programı. Yani Avast Ccleaner'ı aldığından beri ben bu programı kullanmıyorum. Bu program üzerinden de kullanıcı verilerini toplayıp sattığı yönünde bilgiler de var. Kısacası sebebi bu 👍 İsterseniz kullanın ama ben önermiyorum şahsen standart bir kullanıcı ve pc için Wise'nin programları yeter de artar 👍 Ayrıca Ccelaner'ın pek bir temizlik yaptığı da söylenemez. Sanki kullanıcıyı kandırmak amaçlı şu kadar veri sildim vs diyor ama silmiyor sildiği 3-5 MB çer çöp. Onu zaten manuel olarakta silebilirsin.
Teşekkür ederim, an itibariyle kaldırdım. Dediğiniz programları deneyeceğim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı