SSD'li sistemde veriyi yavaş bulma sorunu

Simsiyh

Hectopat
Daha fazla  
Ofiste arşiv yedeklemek için ikinci bir Toshiba OCZTL100 240 GB SSD aldık. Bunu bir bilgisayara montajladık ve yerel ağa paylaştık. Genelde yaptığımız işlem o arşivden geçmişteki gelen müşterileri aratmak txt, pdf dosya uzantıları gibi ama şöyle bir sorun var. SSD olduğu halde aramayı yavaş yapıyor. SSD'nin takılı olduğu bilgisayarda da aynı yani sadece ağda klasör içerisinden arama yaparken değil. Örneğin arşivi masa üstüne kopyalayıp oradan aratınca gayet hızlı bi şekilde buluyor. Harici diskte arama yapınca yavaş yapıyor. Sizce sebebi neden olabilir? Masaüstündeyken hızlı, disk içeresindeyken yavaş. İkisinde de aynı bilgiler var. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD olsa da veri anladığım kadarıyla HDD'de.
Yani bu durumda SSD'den ne bekliyorsunuz? SSD olması bir şey değiştirmez. Veriyi yine HDD'den okuyorsunuz, buna SSD'nin bir etkisi olmaz.
Eğer hızlı olmasını istiyorsanız, verileri SSD'de depolayacaksınız.

Bence arkadaşın yazdıklarına göre bilgiler SSD üzerinde ve SSD üzerinde herhangi bir işletim sistemi yüklü değil sadece müşteri bilgileri yedekli. Ağ üzerinde paylaşımda veya takılı olan bilgisayar üzerinde bilgi araması sağlandığında yavaş arama yapıyor masaüstüne aldığımda hızlı oluyor dediği ise sistemin kurulu olduğu SSD üzerinden arama sağlandığında.

Son düzenleme:
Bence arkadaşın yazdıklarına göre bilgiler SSD üzerinde ve SSD üzerinde herhangi bir işletim sistemi yüklü değil sadece müşteri bilgileri yedekli. Ağ üzerinde paylaşımda veya takılı olan bilgisayar üzerinde bilgi araması sağlandığında yavaş arama yapıyor masaüstüne aldığımda hızlı oluyor dediği ise sistemin kurulu olduğu SSD üzerinden arama sağlandığında.

aynen kardeşim.soru soran hesab benim ceza aldım bir yolunu biliyor musun ?

aynen kardeşim.soru soran hesab benim ceza aldım bir yolunu biliyor musun ?
Bu konularla ilgili çok fazla bilgim yok. Sadece konu yanlış anlaşılmıştı o yüzden tam anlaşılabilmesi için yazdım, seni hatalı bir bilgi ile yanıltmak istemem zaten bu konu hakkında bilgili arkadaşlar kısa süre içerisinde cevap verirler. Birde sistem yüklü olan SSD modeli aynı mı veya farklı mı ? Bunuda eklersen en azından çözüm süreci hızlanır arkadaşlar ona göre cevap verebilirler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı