Windows 10 Sürekli Çöküyor

mete_

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba elimde 8-10 yıllık bir laptop var. Bu bilgisayar ilk geldiğinde Win 8.1 vardı, son 2-3 yıldır Windows 10 olarak kullanıyoruz. Ve şu anda yaklaşık 4 ay içinde, 2 haftada 1 mavi ekran veriyor. İlk mavi ekran verdiğinde 21H1 (?) güncellemesini yapıp yeniden başlattığımızda vermişti. Ve her açmaya çalıştığımızda mavi ekran veriyordu veya Kurtarma ekranına gönderiyordu, Sıfırlamak zorunda kalıyorduk. Bilgisayar açıldıktan sonra belki o güncelleme sorun çıkartıyordur dedik güncellemeyi yapmadık tamamen kapadık hiçbir güncelleme almadık. Şimdi ise güncelleme yapılmayan haliyle mavi ekran veriyor yine sıfırlama yapılmadan açılmıyor. (Umarım anlatabilmişimdir kısaca mavi ekrandan sonra sıfırlamadan açılmıyor bilgisayar.) Lütfen yardım edin artık baş edemiyorum. Şu alet açılsın sorun çıkarmasın başka bir şey istemiyorum.

Laptop özellikleri:
Intel i5 3. nesil (?)
GeForce GT 740M (?)
6 GB RAM
500 GB SSD
 
Merhaba elimde 8-10 yıllık bir laptop var. Bu bilgisayar ilk geldiğinde Win 8.1 vardı, son 2-3 yıldır Windows 10 olarak kullanıyoruz. Ve şu anda yaklaşık 4 ay içinde, 2 haftada 1 mavi ekran veriyor. İlk mavi ekran verdiğinde 21H1 (?) güncellemesini yapıp yeniden başlattığımızda vermişti. Ve her açmaya çalıştığımızda mavi ekran veriyordu veya kurtarma ekranına gönderiyordu, sıfırlamak zorunda kalıyorduk. Bilgisayar açıldıktan sonra belki o güncelleme sorun çıkartıyordur dedik güncellemeyi yapmadık tamamen kapadık hiçbir güncelleme almadık. Şimdi ise güncelleme yapılmayan haliyle mavi ekran veriyor yine sıfırlama yapılmadan açılmıyor. (umarım anlatabilmişimdir kısaca mavi ekrandan sonra sıfırlamadan açılmıyor bilgisayar.) Lütfen yardım edin artık baş edemiyorum. Şu alet açılsın sorun çıkarmasın başka bir şey istemiyorum.

Laptop özellikleri:
Intel i5 3. nesil (?)
GeForce GT 740M (?)
6 GB RAM.
500 GB SSD.

Benim de 10 yıllık bir laptopum vardı sizinki ile aynı özelliklere sahip 8.1 ile gelen bir laptop ama onda HDD vardı, ben ondan kaynaklandığını düşündüğüm için bilgisayarı Windows 8'e düşürüp babama vermiştim kendime SSD ile yeni PC almıştım. Sorun öyle çözülmüştü sanırım işlemcide etkiliyor veya RAM. Yeni bilgisayarımda 9.nesil işlemci var mesela bir de 8 GB RAM, GT 700 serisi de bence çöp ancak ekran kartının performansı oyunda etki eder Windows'ta fark etmez diye düşünüyorum. Laptop ASUS X serisiydi bu arada sizin de herhalde öyle bir şey. Bilgisayarı sıfırlayınca düzelmesinin sebebi bilgisayardan yükün azalması olabilir. Ben sıfırlayınca uygulamalar gittiği için görev yöneticisinde işlemci kullanımı, disk kullanımı gibi her şey düşüyordu bilgisayar rahatlıyordu. Onun sebebi bilgisayara bir şeyler indirdikçe yük binmesi, yeni bilgisayarlarda bunu hissetmiyorsun ama eski bilgisayarlar kaldırmıyor.
 
Son düzenleme:
Hocam format attığınız iso dosyası bozuk olabilir, temiz bir kurulum dosyası oluşturup deneyin.
link.
Ben de Microsoft'un kendi sitesinden indirmiştim ama bir daha denerim.
Benim de 10 yıllık bir laptopum vardı sizinki ile aynı özelliklere sahip 8.1 ile gelen bir laptop ama onda HDD vardı, ben ondan kaynaklandığını düşündüğüm için bilgisayarı Windows 8'e düşürüp babama vermiştim kendime SSD ile yeni PC almıştım. Sorun öyle çözülmüştü sanırım işlemcide etkiliyor veya RAM. Yeni bilgisayarımda 9.nesil işlemci var mesela bir de 8 GB RAM, GT 700 serisi de bence çöp ancak ekran kartının performansı oyunda etki eder Windows'ta fark etmez diye düşünüyorum. Laptop ASUS X serisiydi bu arada sizin de herhalde öyle bir şey.
Aklımda benim de sürüm düşürmek vardı Win7 mi yapsam diye düşündüm ama Win7 de çok eski masaüstü görüntüsü hoşuma gitmiyor, Win8'i geri yüklerim. Benimki Lenovo z500 idi, galiba Asus X serisi ile yakın senelerde çıktılar aynı özelliklerdeler HDD vardı da ben SSD taktım.
 
Ben de Microsoft'un kendi sitesinden indirmiştim ama bir daha denerim.

Aklımda benim de sürüm düşürmek vardı Windows 7 mi yapsam diye düşündüm ama Windows 7 de çok eski masaüstü görüntüsü hoşuma gitmiyor, Win8'i geri yüklerim. Benimki Lenovo Z500 idi, galiba ASUS X serisi ile yakın senelerde çıktılar aynı özelliklerdeler HDD vardı da ben SSD taktım.

Önceki mesajıma birkaç bilgi ekledim isterseniz bir daha okuyun muhtemelen biliyorsunuz. Windows 10 aslında ağır bir sistem, Windows minimum sistem gereksinimleri karşılasın veya karşılamasın her bilgisayarı kabul ettiği için Windows 10 yüklendiği için bilgisayarı tamamen bozulanlar bile gördüm. Bu yüzden Windows 11 ile minimum sistem getirmeleri ve bunu zorunlu hale getirmeleri beni çok sevindirmişti.
 
Önceki mesajıma birkaç bilgi ekledim isterseniz bir daha okuyun muhtemelen biliyorsunuz. Windows 10 aslında ağır bir sistem, Windows minimum sistem gereksinimleri karşılasın veya karşılamasın her bilgisayarı kabul ettiği için Windows 10 yüklendiği için bilgisayarı tamamen bozulanlar bile gördüm. Bu yüzden Windows 11 ile minimum sistem getirmeleri ve bunu zorunlu hale getirmeleri beni çok sevindirmişti.
Evet dediğiniz gibi sıfırladıkça rahatlıyor. En iyisi Win8 yükleyip oyunları ve programları azaltmak olur. Teşekkür ederim fikir için, Böyle bir vaka bir tek bende var sanmıştım.
 
Evet dediğiniz gibi sıfırladıkça rahatlıyor. En iyisi Win8 yükleyip oyunları ve programları azaltmak olur. Teşekkür ederim fikir için, böyle bir vaka bir tek bende var sanmıştım.

Ben 2 yıl önce yaşamıştım bu sorunu kimseden ses çıkmıyordu bir ben yaşıyormuşum gibi, bu konuyu da şans eseri gördüm hemen yapıştım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. 😅
 

Yeni konular

Geri
Yukarı