Windows 10 Sürekli Çöküyor

Kerem Karataş

Hectopat
Yardım eder misiniz? Bilgisayara yeni format attım, Driver'lar BIOS her şey güncel, sistem sebepsiz yere çöküyor. Bilgisayarda da sadece Steam Ubisoft var, korsan yazılım yok.

Not: OEM Key ile aktive ettim.

Ek Açıklama 2020-06-20 202130.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM ve CPU frekansları ne durumda? Voltaj vs.
Ram xmp profile 1 de cpu stock ayarlar
OEM key ile alakası yoktur. Sorunun formatla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Formatı microsoftun orjinal sitesinden windows 10 indirme aracı ilo iso dosyasını indirdim rufus ile flash belleğe yazdım 64 bit kurdum ve bu ilk format atışım değil

Ram xmp profile 1 de cpu stock ayarlar
Hocam deneme amaçlı 5 dakikanızı ayırıp X.M.P.'yi disable yapar mısınız? Bazı arkadaşlar diyecektir ne alaka diye ama bir deneyin sadece zor bir şey değil.

Ekstradan BIOS'da X.M.P. harici ayar kurcaladıysanız eski haline geri döndürün. Hatırlamıyorsanız Default (Varsayılan) ayarlara çevirin. Dediğim gibi bir ihtimal.

Benim arkadaşımın PC'sinde anakart 3600 MHz destekliyordu. RAM de 3600 idi fakat anakart destek listesinde aldığı RAM yanlış hatırlamıyorsam ya 3000 (2933) MHz yada 3200 MHz gösteriyordu. Arkadaş X.M.P.'yi açınca otomatik 3600 MHz'e çıkıyordu ve mavi ekran veriyordu. Bayağı bir araştırdık ve anakart üreticisinden online destek aldık. Sonra sonuca varıp manuel olarak RAM frekansını arttırdık. Tabi bir miktar da voltaj. Şuanda stabil.

Hocam deneme amaçlı 5 dakikanızı ayırıp X.M.P.'yi disable yapar mısınız? Bazı arkadaşlar diyecektir ne alaka diye ama bir deneyin sadece zor bir şey değil.

Ekstradan BIOS'da X.M.P. harici ayar kurcaladıysanız eski haline geri döndürün. Hatırlamıyorsanız Default (Varsayılan) ayarlara çevirin. Dediğim gibi bir ihtimal.

Benim arkadaşımın PC'sinde anakart 3600 MHz destekliyordu. RAM de 3600 idi fakat anakart destek listesinde aldığı RAM yanlış hatırlamıyorsam ya 3000 (2933) MHz yada 3200 MHz gösteriyordu. Arkadaş X.M.P.'yi açınca otomatik 3600 MHz'e çıkıyordu ve mavi ekran veriyordu. Bayağı bir araştırdık ve anakart üreticisinden online destek aldık. Sonra sonuca varıp manuel olarak RAM frekansını arttırdık. Tabi bir miktar da voltaj. Şuanda stabil.
Anakartım gigabyte B450M S2H 3200Mhz frekans destekliyor Ram'ler Kingston HyperX Fury 3200Mhz X.M.P profile 1 de sorunun ramlerde olduğunu sanmıyorum ama tamam sizin dediğiniz yapacam ram frekansını ve voltajını ne yapacam?
Not:Bıos optimize edilmiş varsayılan ayarlarda.

Yardım eder misiniz? Bilgisayara yeni format attım, Driver'lar BIOS her şey güncel, sistem sebepsiz yere çöküyor. Bilgisayarda da sadece Steam Ubisoft var, korsan yazılım yok.

Not: OEM Key ile aktive ettim.

Eki Görüntüle 596652
Aynı sıkıntı bendede var. Ne yaptım en son hocam bende daha dün formatladım birşeyi yoktu format atarken bile sürekli çökğyoe ana ekranda max 2 dakika durabiliyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı