Windows 10 sürekli disk alanı azalması sorunu

hoodz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 8.1'den Windows 10'a yükselttim 2 gün önce fakat belli aralıklarla C diskinden 3 gb yer gidiyor. Windows 10'a geçtiğimden beri 9 gb kayıp oldu. Bir de disk kullanımı sürekli %100'lerde. PC kasıyor. 8.1'de çok iyiydi. Hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Bilgisi olan arkadaşlar bir yardımcı olursa sevinirim.

Pc: N56vz laptop.

Hiç birşey yüklemediğimi de belirteyim. Pc yi windows 8.1 de iken sıfırladım sonra tekrar 8 den 8.1 e geçip windows 10 a yükselttim.

Windows 10'a yükseltme yerine temiz kurulum yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Yükseltme yaptıktan sonra "Disk temizleme" aracını çalıştırmanız gerekmektedir. (y)

Merhaba nedeni win10 un daha beta sürecini yeni atlatmış olmasıdır. Bazı güncellemelerde kullanıcı sisteminde problem yaşanmaması için eski dosyalarıda saklıyor. Her yeni Windows ürününde bu durum böyledir. Kısa zamana bu veriler silinecektir.

Windows update e ulaştığınız bölümde kurtarma bölümü var. Buradan eski dosyaları silmediginiz surece 8.1 e 1 ay içinde geri dönme hakkı veriyor. 7 için durumu bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı