Windows 10 Sürekli Mavi Ekran Hataları

dundar87

Centipat
Herkese merhabalar.
Şu anda internetimin oldukça kısıtlı olduğu bir yerde kalıyorum ve bilgisayarım sürekli olarak çeşitli mavi ekran hataları veriyor.
Ccleaner ile temizlik yaparken minidump dosyalarınıda temizlemiş ancak bugün yine 2 defa mavi ekran hatası verdi minidump dosyası aşağıdadır.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3 adet RAM önerilmez.
Kime göre, neye göre? Sistemi bilmeden konuşmayın. Triple Channel denen birşey var.

İlk dosyanda herhangi bir detay yok, bellek hatası dışında. İkinci dosyada bellek hatası olduğunu doğruluyor.

Dediğim gibi ramlerden 1 tanesini söktüm şuana kadar mavi ekran hatası almadım teşekkür ediyorum
Büyük ihtimalle arızalı belleği veya arızalı bellek soketinde takılı olan sağlam belleği söktünüz. Tam tespit için, MemTest86 ile stress testine tabii tutalım.
Önce tüm bellekleri söküp, sırasıyla tüm bellekleri tek bir soket üzerinde deneyin. Belleklerin testi yapılırken 2 kere Geçer (Pass) not alırsa, sistemi kapatıp diğer belleğe geçebilirsiniz. Eğer tüm bellekler sağlamsa, bu sefer belleklerden birisini alıp sırasıyla diğer soketlerde aynı belleği test edin. Bakalım bu sefer hangi sokette arıza verecek. Eğer yine arıza vermezse bu sefer tüm bellekleri takıp, MemTest86'ya bırakın. Eğer hata verirse sistemin güç beslemesinde bir problem olabilir. Eğer vermezse sistemin kurulu olduğu diskte arıza olabilir.

İlginiz için teşekkür ederim şuan memtest86 testine tabii tutmam mümkün değil ancak en kısa sürede dediklerinizi uygulayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kime göre, neye göre? Sistemi bilmeden konuşmayın. Triple Channel denen birşey var.
İlk olarak istediğimi konuşurum. İsteyen uygular istemeyen uygulamaz.
İkinci olarak sistemi bilmediğimi nereden çıkarttın ? Sistemi biliyorum.
Önerim sorun çözümü için. Logitech araçlarlarını kaldır demişim. Sonsuza kadar kaldır dememişim.
RAM konusu için genelde çift kullanılıyor. 3 adet kesinlikle olmaz gibi bir şey demedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…