Windows 10 Sürücü Güncelleştirmeleri Kapatma

xhannn

Decapat
Sürücüler sebebiyle 2 kez mavi ekran hatasıyla karşılaştım. İkisinde de sağolsun @MayCrasH hocam sorunu çözmemi sağladı. Bir daha bu tarz bir sorunla karşılaşmamak için Windows Update'i olası bir sürücü güncelleme işlemine karşın tamamen kapatmak istiyorum.

Bütün güncelleştirmeleri 7 Mart'a kadar ertelemiştim, 7 Mart'tan sonra erteleme yapamayacağımı öğrendim. İnternetten biraz araştırdım, birçok Windows Update kapatma yöntemi buldum.

Kesin sonuç veren yöntem hangisidir?

NOT : Windows 10 Home kullanıyorum. Bu yüzden gpedit.msc'ye giremiyorum.

Sürücüler sebebiyle 2 kez mavi ekran hatasıyla karşılaştım. İkisinde de sağolsun @MayCrasH hocam sorunu çözmemi sağladı. Bir daha bu tarz bir sorunla karşılaşmamak için Windows Update'i olası bir sürücü güncelleme işlemine karşın tamamen kapatmak istiyorum.

Bütün güncelleştirmeleri 7 Mart'a kadar ertelemiştim, 7 Mart'tan sonra erteleme yapamayacağımı öğrendim. İnternetten biraz araştırdım, birçok Windows Update kapatma yöntemi buldum.

Windows arama çubuğuna services.msc yazın ve girin. Orada Windows Update bulup sağ tıklayıp özellikler diyin. Durdur diyip otomatik yazan yeri devre dışı yapın.

Maalesef "Home"da istediğiniz sonucu gpedit.msc'ye giremediğiniz için alamayacaksınız. Biz bu forumda "Pro" kullanması için insanlara öneri verdiğimizde çok bildiğini iddia edenler tarafından ateşe tutuluyoruz. Sırf siz ve sizin gibi arkadaşlarımız böyle sorunlar yaşamasınlar diye.

Maalesef Home'da istediğiniz sonucu gpedit.msc'ye giremediğiniz için alamayacaksınız. Biz bu forumda Pro kullanması için insanlara öneri verdiğimizde çok bildiğini iddia edenler tarafından ateşe tutuluyoruz. Sırf siz ve sizin gibi arkadaşlarımız böyle sorunlar yaşamasınlar diye.
Windows 10 Home'a da gpedit.msc konsolu eklenebiliyor. En azından eğer sonradan değişmediyse gpedit.msc konsolu sonradan etkinleştirilebiliyor.
Pro kurmaya da gerek yok. Sadece gpedit.msc'yi etkinleştirin ve sonra ise gpedit.msc'ye girip "Bilgisayar Yapılandırması\Yönetimsel Şablonlar\Windows Bileşenleri\Windows Update" bölümüne girin ve sağdan "Windows Update ile sürücüleri dahil etme" seçeneğine çift tıklayın, Etkinleştirildi seçeneğine tıklayın ve Tamam deyin.

Dedikleri gibi services.msc ile devre dışı bırak ve durdur. Bazı geçmiş güncellemeler yapılmış bilgisayarın içinde yeniden başlatıldığında yeniden aktif olabiliyor bana olduğu gibi. Bunun içinde arama bölümüne görev zamanlayıcı yazıp "Microsoft > Windows > UpdateOrchestrator" içerisindeki planlanmış update işlemleri varsa devre dışı bırak. Ayrıca aynı bölümde "Microsoft > Windows > UpdateAssistant" içerisindekileri devre dışı bırakıp kaldırırsan bir daha güncelleme yapmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı