Windows 10 Synaptics Dokunmatik Yüzeyi İptal Etme

burakkcbyk

Kilopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayar marka/modelim Asus G75VW ve Windows 10 1809 SL 64 bit kullanıcısıyım. Üreticinin sitesinde Windows 10 sürücüleri mevcut değil. Ben Synaptics üretimi dokunmatik yüzeyi devre dışı bırakmak istiyorum. Fakat sistem tepsisinde simgesi yok. Yüzey sorunsuzca çalışıyor. Aygıt yöneticisinden "HID uyumlu fare" aygıtını devre dışı bırakıyorum yine de devre dışı kalmıyor. Asus'a ait kısayol sürücüsü olan ATKACPI sürücüleri yüklü fakat Synaptics sürücüsü yüklü olmadığı için Fn+F9 kısayolu da işe yaramıyor. Windows'a ait ayarlar menüsündeki dokunmatik düzey ayarlarında da açma kapatma ayarı yok.
Özetle ben Synaptics programını nasıl kurarım ki dokunmatik yüzeyi bu program ve Fn+F9 kısayolu üstünden istediğim zaman açıp kapatabileyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aygıt Yöneticisinde:
Bilgisayarda hiçbir ek fare donanımı takılı değilken "Fare ve diğer işaret aygıtları" başlığı altındaki "HID uyumlu fare" şeklinde gözüken cihazın donanım kimlikleri
HID\WmVirtualDevice​
HID\VID_046D&UP:0001_U:0002​
HID_DEVICE_SYSTEM_MOUSE​
HID_DEVICE_UP:0001_U:0002​
HID_DEVICE​

"Sistem aygıtları" başlığı altındaki "Synaptics SMBus Driver" şeklinde gözüken cihazın donanım kimlikleri
PCI\VEN_8086&DEV_1E22&SUBSYS_14871043&REV_04​
PCI\VEN_8086&DEV_1E22&SUBSYS_14871043​
PCI\VEN_8086&DEV_1E22&CC_0C0500​
PCI\VEN_8086&DEV_1E22&CC_0C05​

Uretici sitesinde Windows 10 surumu mevcut degilse var olan bir onceki Windows (atiyorum 8.1) 64 bit suruculerini de kurabilirsin, belki yine de calisir.

Bunun disinda donanim kimligi ile en guncelini aramak en iyisi olur.

Uretici sitesinde Windows 10 surumu mevcut degilse var olan bir onceki Windows (atiyorum 8.1) 64 bit suruculerini de kurabilirsin, belki yine de calisir.

Bunun disinda donanim kimligi ile en guncelini aramak en iyisi olur.
Windows 8.1 için var. Fakat işe yaramıyor. Synaptics resmi sitesinde sürücü indirme bölümünü bulamadım.
Donanım kimliği ile sürücü bulma işini ana konudaki yönergelere göre takip etmeme rağmen çabalarım nafile çıktı. Kimliği arama motorlarına yazıyorum çıkan sonuçlar hep ne olduğu belirsiz saçma siteler. Hepsi program kurdurtmaya falan çalışıyor.

Synaptics Touchpad Driver - İndir bu linkte synaptics touchpad sürücüsü mevcut bende buradan kurdum sorunsuz çalışıyor
Paylaştığınız dosya bende başarısız sonuç veriyor. Direk başarısız sürücü yüklenmiyor bile.
Bu arada Aygıt Yöneticisinde dokunmatik yüzeyin ne olarak göründüğünü saptadım
"Fare ve diğer işaret aygıtları" başlığı altındaki "Asus Support Device" şeklinde gözüken cihazın donanım kimlikleri
ACPI\VEN_SYN&DEV_0A19
ACPI\SYN0A19
*SYN0A19

Ek olarak Asus Smart Gesture programını indirip kuramıyorum. Kurulum tam sonlanacakken "There is a problem with this windows installer package, A program run as part of setup did not finish as expected." şeklinde hata veriyor. Bilgisayar ve işletim sistemimin kondisyonu çok iyi. Kötücül yazılım olarak hiçbir sorunum yok. Ve daha önce hiç bir kurulumda hata almadım.
12.01.2019 tarihli güncelleme. Sorun Çözüldü.
Asus sürücü indirme sitesinden Windows 7 sürücülerini hiç denememiştim. Sonuçda Windows 10 kullanıyoruz diye. Resmi sitedeki Windows 7 sürücüleri tam anlamıyla klavye kısayolunu da(FN+F9) sistem tepsisindeki uygulamayı da kusursuzca çalıştırıyor.
ÇÖZÜM:
Asus Sürücü İndirme Kısmından Windows 7'ye ait sürücüleri Windows 10'a yüklerseniz hem kısayol hem sistem tepsisinde Synaptics programın düzgün bir şekilde çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı