Windows 10 System CPU kullanımı yüksek

yazox

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, geçen gün laptopa reset atmıştım. Driverlarını kurup güncelledim. İşlemci kullanımını merak ettiğimden görev yöneticisine baktım ve system'in %7-13 civarı işlemciyi kullandığını gördüm. Tüm driverları güncellemeden önce bu şekilde değildi. System'in işlemci kullanımını nasıl düşürebilirim?

Windows versiyonu: 21H1 işlemci: i7-10870H.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleme:
@yazox Ha pardon tamamdır araştırıyorum şimdi.
İlk başta Windows`un güncel olduğundan emin ol. Sonra Process Explorer - Windows Sysinternals burdan indir programı sonra o fazla işlemci kullanan sisteme sağ tıkla programda ve Properties`e tıkla. Properties`e girdikten sonra Threads kısmına gel. Orada CPU`ya bir kere tıkla aşşağıya doğru V işareti olunca en üstteki şeylerin ekran görüntüsünü alıp buraya at.
enter image description here

enter image description here

Son düzenleme:
Nedenini bilmiyorum fakat yüzde 2-3 lere düştü şuan 1 saattir düşürememiştim yine de teşekkürler
@Lee Everett hocam nedeni buldum MSI Afterburner açık olduğunda System 6-13 CPU kullanıyor. Kapattığımda ise System yüzde 0-3 kullanıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı