Herkese merhabalar dün akşam GTA online oynarken bu hataları aldım. İşin ilginç kısımı sadece GTA online oynarken aldım hataları. Oyuna girip bellirli bir süre (10-15+DK) oynadıktan sonra bu hataları aldım daha sonra GTA kaynaklı mı olup olmadığını anlamak için world of tanks oynadım fakat mavi ekran almadım. İnternetten araştırdım kimisi güncellemelerden kaynaklı demiş fakat BIOS-ekran kartı vs tüm donanımlarım ve yazılımlarım güncel. Sizce donanımsal bir hata mı yoksa yazılımsal bir hata mı? Şimdiden çok teşekkür ederim herkese. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam çok özür dilerim.
Sistem; Kasa; Cooler Master HAF912 PLUS.
İşlemci; Amd FX8350 4GHZ.
SSD; Corsair 128GB Force Serisi (560MB Okuma/535MB Yazma)
RAM; Corsair Vengeance PRO 8GB (2X4GB) 2133mhz CL9 Soğutuculu RAM.
Hard Disk; WD 3.5 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200RPM 64MB Cache hard disk.
İşlemci Soğutucu; Cooler Master 412S
DVD Yazıcı; Samsung SH224DB
Anakart; Asus M5A97 EVO R2.0 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C) Anakart
Ekran kartı; Asus Nvidia GTX770 DirectCU2 O.C 2GB 256Bit
Egzoz Fan; Cooler Master Megaflow 200MM Kırmızı Ledli Sessiz Fan.
Monitör; Asus VN247H 23.6inch (59.9cm)
Bende de aynı sorun bir kaç defa olmuştu uzun süre GTA 5 oynarken arada mavi ekran veriyor bende bilgisayar çok ısındığı için olduğunu düşünüyorum GTA 5 dışında hiçbir oyunda hatayı almadım ama GTA 5 bilgisayarı çok zorluyor oyuna girdiğim zaman bilgisayarın fanları son hızında çalışıyor biraz daha çalışsa kasa havalanacak diye korkuyorum bu aşırı ısınmanın kaynağı da ekran kartı olmadığı için sağlam bir ekran kartı almak gerek.
Başlat'a cmd.exe yazın ve yönetici olarak çalıştırın. Ardından chkdsk C: /f /r yazıp enter'a basın. Onay istenirse y yazıp enter'a basın. İşlem tamamlanana kadar bilgisayar'ı kullanmayın. Diskdeki hataları bulup onaracaktır.