Çözüldü Windows 10 "System Thread Exception" Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Aygıt yöneticisinden tam modeli öğrenebilirsin. Evet iptal et ve optimize defaults yapıp kaydet.
Kablolu sürücü modelini aygıt yöneticisinde bulamadım. Eğer RAM'leri 3200 MHZ'de kullanamayacaksam neden 1300 verip 3200 aldım. Eğer BIOS'u defaults yaparsam BIOS update sıfırlanmayacak mıdır ? Buda işlemcimin bu anakarta çalışmasına engel olmaz mı ? Çünkü update etmek için geri Ryzen'ın düşük seviye bir işlemci modeli ile gerçekleşe bildiğini okumuştum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçici olarak kapatacaksınız. Ayrıca dediğim işlem sadece ayarları sıfırlar önceki sürüm BIOS'a dönmek gibi bir durum yok.

Hangisi kablolu sürücü modeli ? BIOS'tan RAM'leri 2666 MHZ'e çektim, disabled yaptım yani. DDU'yu indirdim hazır. Optimise defaults'ı göremedim BIOS'ta. Zaten bir tek RAM'i değiştirmiştim başka bir şey kurcalamadım.
Geçici olarak kapatacaksınız. Ayrıca dediğim işlem sadece ayarları sıfırlar önceki sürüm BIOS'a dönmek gibi bir durum yok.

DDU ile sorunsuzca en baştan ekran kartının güncel driveları için temiz bir kurulum yaptım. Şimdi RAM'lerin MHZ'ni tekrar yükseltip kullanmaya devam edeceğim sorun halinde bir şey olursa. Ses takılması , mavi ekran , kendi kendine resetlenme size bildireceğim. Olay görüntülemeden kontrol ettiğimde Kernel Güç kaybı beklenmeyen kapanma gibi şeyler dedi az önce LoL oynarken. PSU 650W kasada ki fanlar 5 tanesi'de normal hızda slowda çalışıyor sadece Pubg'de high yapıyorum hızı. BIOS'a baktım fanlar normal, full speed değil. Sizce ne güç kaybı yaşatıyor ? İşlemci fanıda normal, sadece RAM XMP profili 1 seçiliydi.
sdas.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolu sürücün ağ bağdaştırıcısında görebilirsin.
Şimdi RAM'lerin MHZ'ni tekrar yükseltip kullanmaya devam edeceğim.
Dediklerimi yapmadan sorunu nasıl aşmayı düşünüyorsun ?
 
Kablolu sürücün ağ bağdaştırıcısında görebilirsin.

Dediklerimi yapmadan sorunu nasıl aşmayı düşünüyorsun ?
Yasağım kalktı cevap verememiştim. Öncelikle hayırlı bayramlar. Şimdi Aygıt yöneticisinden, Ağ bağdaştırıcısına girdim. Orada kablolu sürücümü güncelledim. BIOS'a girdim XMP profilini disabled yaptım. BIOS'ta Load Optimized Default yapıp kaydedip çıktım. DDU'dan güvenli moda geçip ekran kartini silip yükledim. Normal açılışta en güncel driverı kurdum.
Kablolu sürücü.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ok. Tekrar sorun yaşarsan yeni dosyaları gönder ama ayarlara dokunma.

Bugun pubg oynarken bir mavi ekran aldım.Sonrasında dediklerinizi yaptım. Şuan 2666mhz de profilsiz , ve kablo baglantisi guncellendi. Dediklerinizi yapmadan önce mavi ekran sonrası dump dosyasi : Kmode Exception.rar
Sonrasinda aksam dediklerinizi yaptım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tammamdır. Peki RAM'leri 3200 MHZ'de değilde 2666'da kullanmak bana ne kaybettirir? Ya da RAM'leri satıp 3000 mi almalı? Birde ekran kartı almak daha iyi sorunlarımı çözecek midir?
İncelemeye gerek yok. Dediklerimi yaptıksan sonra hata alırsan paylaş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı