Windows 10 temiz format sonrası bile internete bağlanmıyor

Kutluhan Avşar

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Bilgisayarımdaki internetimi çifte router köprülemesi ile kabloyla kullanmaktayım. Geçenlerde bilgisayarımı kullanırken durduk yere internetim gitti. İnternetin olduğunu gösteriyor fakat buna tanımlanamayan internet diyor ve bana internet erişimi vermiyor. Başka birkaç bilgisayarda da denediğim üzere routerımdan kabloyla çok rahat internet çekebilmekteyim ama kendi bilgisayarımdan olmuyor. Her türlü CMD komutları, ağ ayarı sıfırlama, çalışsa bile defalarca kez router resetleme yaptıysam bile hiç fayda etmedi. En son bilgisayara temiz bir format attım. Ancak yine de karşılaştığım sorun "tanılama hizmeti çalışmıyor." Oldu ve ayrıca routerin IP'sinin geçerli bir IP olmadığını söylüyordu bana. Otomatik IP alma ayarında denedim çalışmadı. Manuel IP alma ayarlarında kendi ellerimle IP ve DNS değerlerini girdim. Ancak bilgisayarı hiçbir şekilde kurtaramadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ağ bağdaştırıcı sürücülerini kontrol edin.

Tüm internet adaptör sürücülerim eksiksiz ve düzgün çalışıyor gözüküyor fakat diğer aygıtlar kısmındaki "PCI simple communications Controller" aygıtı hata veriyor. Bu aygıt formattan önce yoktu. Formattan sonra geldi. Yine daha önce kullandığım Windows 10 Pro 64 Bit kurmuştum oysa ki.

Tüm internet adaptör sürücülerim eksiksiz ve düzgün çalışıyor gözüküyor fakat diğer aygıtlar kısmındaki "PCI simple communications Controller" aygıtı hata veriyor. Bu aygıt formattan önce yoktu. Formattan sonra geldi. Yine daha önce kullandığım Windows 10 Pro 64 Bit kurmuştum oysa ki.
Donanım kimliklerini atın doğru sürücüyü bulalım onunla deneyin.

Hocam anladığım kadarıyla diğer cihazlardaki çalışmayan cihaz benim sürücüsünü kurmadığımdan çalışmayan ekran kartımmış. İnternet adaptörleri kısmındaki aygıtların donanım kimliklerini nasıl atacağım.

Hocam bir de ben biraz daha kurcaladım bayağı uğraştım. Artık tanılama ve geçersiz IP hatası vermiyor. Şu an bağlantı var fakat internet yok sadece.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00