Windows 10 temiz kurulum esnasında hangi key kullanılır?

Ralorieth

Megapat
Yer
Viyana / Avusturya
Daha fazla  
Meslek
IT Yöneticisi
Arkadaşlar Windows 10 bir çıktı pir çıktı. Şu Lisans Key'i konusuna hep beraber bir açıklık getirelim. Ben de orijinal lisanslı Windows 8.1 Pro vardı. Dün gece saatlerinde MediaCreationTool ile indirdiğim ISO dosyasının Setup.exe'sini kullanarak yükseltme şeklinde Windows 10 Pro'ya geçtim.

Etkinleştirme konusunda bende sıkıntı yaşadım ve bir kaç kez arka arkaya "Etkinleştir" butonuna basmak suretiyle başarıyla etkinleştirmeyi gerçekleştirdim.

Bir takım güncelleme gerektiren programlar dışında Windows 10 Pro benim bilgisayarımda sorunsuz ve süper bir şekilde çalışıyor. Hiç bir dosya kaybım olmadan aynı eski işletim sistemimi kullanır gibi kullanıyorum. Steam, oyunlar vs. her şey sorunsuz çalışıyor.

Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına...

Magical Jelly Bean Keyfinder programı ile yeni windows lisans koduma bakmak istediğimde Recep Baltaş'ın paylaştığı key olan VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T kodunu gördüm. Ben şimdi indirdiğim ISO dosyası ile temiz kurulum yapmak istersem hangi kodu kullanacağım? Bu lisans kodu temiz kurulumda işe yarayacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kodunuz Bios'a gömülü ise temiz kurulum yapıp Windows'un kendini etkinleştirmesini bekleyeceksiniz. Herhangi bir kod girmenize gerek yoktur.

BİOS a gömülü key olmasa da yükseltmeden sonra temiz kurulum yaparken hiç bir yere key girme. Kurulum bitince internete bağlandığında windows aktifleşecek bende bu şekilde oldu.

Ürün Anahtarı VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
Ürün Etkinleştirme (WPA) Gerekli Değil

Allah Allah bir çok kişide bu lisans mevcut kafam karıştı. Microsoft neye göre farklı key veya bu keyi veriyor acaba.

Seri numarası ve yeni lisans bende farklı. Sizinkinden farklı söyle ilk 5 rakamını vereyim QJNXR diye başlıyor.

Eski keyi kurulum esnasında kullanamazsınız. Kurulum esnasında belli bir key vardır. Onunla o kısmı geçer, Windows açıldığında Windows'a eski keyinizi girmeniz gerekir. Microsoft boşuna demiyor eski keyiniz ile sıfır kurulum yapamazsınız diye. Bazı forumda ki arkadaşlar kendi konularında kurdum diye artistlik yapıyor. Kurarsın kurmasına keyi bulduktan sonra.. Microsoft senin kurulum esnasını başka keyle geçtiğini bilmiyor ki?
Yukarıdaki keyle kurulumu geçersiniz. Sonra Yeni ürün anahtarı bölümünden eski keyinizi gireceksiniz.

@Silinen üye Temiz kurulum yaptıktan sonra otomatik Windows kendini etkinleştiriyor.. Ben Media Tools ile indirdim 2 3 kere etkinleştire basınca yeni Key ve Seri numarası verdi bana.. Bunlarda kanıtı.
1.png
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı