Çözüldü Windows 10 TP-WN722N Wireless Adaptörünü Görmeme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uğur Batur

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 Pro kurulu bir sistemim var. Sistemi SSD'ye yüklemek istedim ve UEFI ile tekrar kurulum yaptım. Buraya kadar her şey normal fakat daha sonra fark ettim ki bilgisayar Wireless adaptörü görmüyor.

TP-link'nin TP-WN722N modeli adaptörünü kullanıyorum. Windows 10'da sürücü yüklemeden çalıştığını biliyorum. Bu sebeple herhalde anakart sürücüleri eksiktir diyerek Asus'un sitesinden anakartın bütün sürücülerini indirip kurdum. Lan, Alsuite, chipset, audio bunlar sorunsuz yüklendi. Ancak USB sürücüsü "not found" şeklinde hata verdi.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Elimde ethernet kablosu var, o şekilde İnternete bağlanıyor fakat Wireless ile bağlanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yanlışınız var.

Bende de WN721N var, Windows 10 otomatik olarak görmüyor bu kartı. İkisi de Atheros AR9271 çipine sahip. Yani teoride ikisi de aynı. Sadece birinin harici anteni var.

https://static.tp-link.com/resources/software/TL-WN722N_V1_140918.zip

Şu sürücüyü indirin, Windows 8.1 64 bit diye bir klasör olmalı içinde.

Aygıt yöneticisi üzerinden elle kendiniz kurun. Sorunsuz çalışması gerek.
Windows 10 Pro kurulu bir sistemim var. Sistemi SSD'ye yüklemek istedim ve UEFI ile tekrar kurulum yaptım. Buraya kadar her şey normal fakat daha sonra fark ettim ki bilgisayar Wireless adaptörü görmüyor.

TP-link'nin TP-WN722N modeli adaptörünü kullanıyorum. Windows 10'da sürücü yüklemeden çalıştığını biliyorum. Bu sebeple herhalde anakart sürücüleri eksiktir diyerek Asus'un sitesinden anakartın bütün sürücülerini indirip kurdum. Lan, Alsuite, chipset, audio bunlar sorunsuz yüklendi. Ancak USB sürücüsü "not found" şeklinde hata verdi.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Elimde ethernet kablosu var, o şekilde İnternete bağlanıyor fakat Wireless ile bağlanmıyor.

@Uğur Batur Merhaba,

TL-WN722N Wireles Usb adaptörün normal şarlarda Win10 desteği bulunmaktadır. Cihaz Windows 8.1 32/64bit, Windows 8 32/64bit, Windows 7(32/64bits), Windows Vista(32/64bits), Windows XP(32/64bits) işletim sistemlerinde çalışmaktadır fakat Win10 işletim sisteminde tüm sürücüler yükle ise cihazın çalışma ihtimali vardır. Fakat çalışmaz ise cihazda herhangi bir sorun olduğu anlamına gelmemektedir. Sürücülerinizi ve Update ayarlarınızın tam olduğuna emin olup tekrar denemenizi tavsiye ederiz.

Yanlışınız var.

Bende de WN721N var, Windows 10 otomatik olarak görmüyor bu kartı. İkisi de Atheros AR9271 çipine sahip. Yani teoride ikisi de aynı. Sadece birinin harici anteni var.

Çözüm
Yanlışınız var.

benimde bir sorunum var yardım edermisin.

Bende bu modemi 2 yıldır kullanıyorum . dün gece format attım win7 ultimate kurdum. Formattan sonra driverlarını kuramadım dahi. ışığıda yanmıyor. USB den kurdum windowsu. bir fikri olan varmı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı