Windows 10 tüm verilerim silindi

Megaloman

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı açtığımda kullanıcı profili oturum açılamıyor gibi bir yazı çıktı. Tek seçenek olan tamama tıkladım. Birden Windows hazırlanıyor yazısı çıktı. 2-3 dakika sonra bilgisayar açıldı ve tüm uygulama verilerim, fotoğraflarım, ayarlarım silindi. Bu sorunun sebebi ne olabilir? Bir daha yaşamamak için ne yapabilirim? Fotoğraflarıma zarar gelmesin diye D diskine de kopyasını koymuştum. Onlar bile silinmiş.

Bilgisayarımı açtığımda kullanıcı profili oturum açılamıyor gibi bir yazı çıktı. Tek seçenek olan tamama tıkladım. Birden Windows hazırlanıyor yazısı çıktı. 2-3 dakika sonra bilgisayar açıldı ve tüm uygulama verilerim, fotoğraflarım, ayarlarım silindi. Bu sorunun sebebi ne olabilir? Bir daha yaşamamak için ne yapabilirim? Fotoğraflarıma zarar gelmesin diye D diskine de kopyasını koymuştum. Onlar bile silinmiş.
Merhabalar aynı sorunun benzerini yaşadım.

bir daha yaşamamak için yapabileceğin tek ve evrensel bir yöntem var. Çalışan sistemlerden bağımsız izole edilmiş bir yedekleme.

Bir daha yaşamamak için yapabileceğin tek ve evrensel bir yöntem var. Çalışan sistemlerden bağımsız izole edilmiş bir yedekleme.

Zaten fotoğraflarımı yedekliyorum. Hatta şimdi markete gidik bir flash bellek daha aldım. Ama böyle saçma bir şey olması sinirimi bozdu.
Benim masaüstü değil direkt olarak tüm kullanıcı verilerim silindi. Sadece programlar duruyor. Onlarda sıfırlanmış yani ilk defa açıyormuşum gibi duruyor.

Merhabalar aynı sorunun benzerini yaşadım.

Acaba güncelleme ile ilgili bir sorun mu? Sizin de sorunu bugün yaşadığınızı yeni fark ettim.

Bugün tekrar kapatıp açtığımda gene siyah ekran geldi. 2-3 dakikalık beklemenin ardından tüm verilerim geri döndü. Dikkatimi çeken şey ise diskimde 4 GB yer açıldı. Ama herhangi bir veri kaybım yok. Silindiğinde dikkatimi çeken şey ise hiçbir Windows uygulaması açılmıyor ve İngilizceydi.

Son düzenleme:
Harici HDD ya da USB bellekler de tam koruma sağlayamıyor ne yazık ki. Düşürebilirsiniz, manyetik alana maruz kalabilir vs.

Bence, gerçekten çok değer verdiğiniz dosyalarınızı yedeklemek için dosya boyutuna ve bütçenize uygun bir bulut yedekleme satın alın. Ben OneDrive kullanıyorum ve oldukça memnunum. Üstelik, imkansıza yakın olsa da yaşayacağınız bir veri kaybı, size hakkınızı yasal olarak arama şansı da verecektir.

Harici HDD ya da USB bellekler de tam koruma sağlayamıyor ne yazık ki. Düşürebilirsiniz, manyetik alana maruz kalabilir vs.

Bence, gerçekten çok değer verdiğiniz dosyalarınızı yedeklemek için dosya boyutuna ve bütçenize uygun bir bulut yedekleme satın alın. Ben OneDrive kullanıyorum ve oldukça memnunum. Üstelik, imkansıza yakın olsa da yaşayacağınız bir veri kaybı, size hakkınızı yasal olarak arama şansı da verecektir.

Bu hafta içinde Google One 100GB alacağım. Senelik olarak 57.99TL uygun geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı