Windows 10 Ücretsiz Olarak Kullanılabilir mi?

Güvenilir ve orijinal olarak ucuza Windows anahtarı satan yerler var. Bu yeni bir şey değil. Genelleme yapmak yanlış. İlla gidip 700 TL vermeye gerek yok.

Konu sahibinin bahsettiği şey bu değil. Ürün anahtarı almadan Windows 10 kullanabilir miyim ve bu yasal mı? Evet yasal. Ürün anahtarım yok diyerek daha sonra aktifleştirme işlemi yapılabiliyor. Bazı özellikler kapalı oluyor ve Windows Etkinleştir yazısı çıkıyor. Son zamanlarda niye Windows olayı bu kadar abartıldı anlamıyorum.

Sen bana ne hakla yanlış bilgilendirme cezası veriyorsun kendi bilgilerine göre?
Ben aşağıdaki linkteki konuda anlattım bu durumu.
Halen bana 10 liralık ürün anahtarını savunuyorsun bir de ceza veriyorsun bu nasıl saçmalık?
Gel beraber Microsoft'a soralım bu durumu ne dersin?
Yahu arkadaş araştırın bir şeyi direkt niye sonuca varıyorsunuz?
Bu konuda beni eleştiren bu konuyu eleştirenlerin hepsi bu 10 liralık ucuz anahtarlardan kullanıyor olsa gerek ki dalga geçiyorlar.
Tamam kullandığınız lisans orijinal ama para Microsoft'a gitmiyor. Korsanlara gidiyor.
Koskoca Technopat şimdi 10 liralık anahtarı mı savunuyor?
@Recep Baltaş @MF

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam kullandığınız lisans orjinal ama para Microsoft'a gitmiyor. Korsanlara gidiyor.
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? YouTube'dan izlediğin her videoya inanıyor musun? Her ucuza satılan ürün anahtarın parası korsanlara gidiyordur demek saçmalıktan başka bir şey değil. Bir yerden bir şey görmüşsün kendince komplo teorisi sıkıyorsun. Microsoft bu tür konularda senden daha hassas merak etme. Orijinal Windows lisansı kullanmayan işletmeleri kapatmışlıkları bile var. Yani bu kadar önemli bir açık olsa, emin ol bu satışı yapan sitelerde yasaklanır ve Microsoft bunun önüne geçerdi. Sanki ucuza Windows 10 almak yeni çıkmış gibi davranmanıza gerek yok. Önce sen araştırmanı yap ve her duyduğun "hackerlar şunu yapıyormuş" lafına da inanma.

Resmi ve düzgünce iş yapan örnek site arıyorsan Yazılım Budur'a bakabilirsin. Sen 1000 TL verdin diye bize kızmana gerek yok. :D

Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? YouTube'dan izlediğin her videoya inanıyor musun? Her ucuza satılan ürün anahtarın parası korsanlara gidiyordur demek saçmalıktan başka bir şey değil. Bir yerden bir şey görmüşsün kendince komplo teorisi sıkıyorsun. Microsoft bu tür konularda senden daha hassas merak etme. Orijinal Windows lisansı kullanmayan işletmeleri kapatmışlıkları bile var. Yani bu kadar önemli bir açık olsa, emin ol bu satışı yapan sitelerde yasaklanır ve Microsoft bunun önüne geçerdi. Sanki ucuza Windows 10 almak yeni çıkmış gibi davranmanıza gerek yok. Önce sen araştırmanı yap ve her duyduğun "hackerlar şunu yapıyormuş" lafına da inanma.
Bak daha savunuyor bana. Yahu arkadaş konuda anlatmışım zaten nasıl yapıldığını. Videoya çekip göstersem illegal içerikten yasak yerim. Komplo teorisi diyor ya. 300-700 arası değişen orijinal lisansı adam sana nasıl 10 liraya versin akıl mantık işi mi? Gel soralım Microsoft'a bu durumu. Bu program kalıcı olarak Microsoft'un sisteminden orijinal lisanslıyor. Dijital lisans ve HWID açığı. Bir dahaki formatta key girmene gerek bile kalmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsiz hiçbir şey legal olmaz. Ücretsiz kullanmak için ne yapman gerektiğini biliyorsun. Ayrıca bu tarz konulara yöneticiler sıcak bakmıyor forumda.
Adam Windowsun kendi sitesindeki ISO diyor tabii ki legal. Bu 3 aylıktı galiba deneme süresi var. Deneme süresi bitince etkinleştirmeden kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz sadece altta Windows'u etkinleştir gibi bir yazı çıkar. Ayrıca sana bie taktik vereyim deneme süresi her bittiğinde bilgisayarda yeni oturum aç ona yöneticisi yetkisi ver ve ondan devam et. Yada internetten 30 tl ye key al.

Bak daha savunuyor bana. Yahu arkadaş konuda anlatmışım zaten nasıl yapıldığını. Videoya çekip göstersem illegal içerikten yasak yerim. Komplo teorisi diyor ya. 300-700 arası değişen orijinal lisansı adam sana nasıl 10 liraya versin akıl mantık işi mi? Gel soralım Microsoft'a bu durumu. Bu program kalıcı olarak Microsoft'un sisteminden orijinal lisanslıyor. Dijital lisans ve HWID açığı. Bir dahaki formatta key girmene gerek bile kalmıyor.
Hiçbir şey açıkladığınız yok. "Şunu yapıyorlarmış yok böyle oluyormuş" diyorsunuz. Windows 10'u illegal olarak orijinal hale getirmek tabii ki mümkün. Bu tüm ucuza satılan ürün anahtarları sahte demek değil. OEM ve Retail ürün anahtarı nedir bilmiyorsun, bu işin mantığını bilmiyorsun gelip ahkam kesmeye, 13 yaşında çocuk gibi "bak bak hala ne anlatıyor" falan demeye çalışıyorsun. Git oku niye ucuza satıldığını.

Son düzenleme:
İnternet üzerinden bulduğunuz keyler ve key programları sadece ve sadece belirli bir süre (Programına göre : 2-3 ay v.s v.s) sağ alttaki "Windowsu etkinleştir." yazısını kaldırır ve wallpaper koyup belirli kişiselleştirme ayarlarını bizlere sunar . E tabi bizlerde 800 900 lira bi işletim sistemine vermeyeceğimiz için bunu üçüncü parti yazılımlarla "Windowsu etkinleştir." yazısı geldiği an tekrardan kullanıyoruz. Binevi ücretsiz kullanıyoruz yani Bora.
2 senedir OEM key kullanıyorum. OEM key ne demek biliyor musunuz acaba?

Dostum zaten o sitedeki iso yu kurmak zorundasın bu Windowun kendisi. O ucuz Windows keyleride ne korsan ne başka bir şey ve sınırsızlar. Kendim kullanıyorum. Arka plandada ekstra bilgisayarı sömüren bir şey çalıştırmıyor. Bunlar toptan alınan mesala şirkette 950tane bilgisayar var. Bunlar toptan 1000tan Windows alıyorlar ve bunlara ucuza geliyor zaten. O kalan 50 tane keyide zarar etmemek için satıyorlar. Bu kadar. Yani ben böyle biliyorum.

Aslında tamamen ücretsiz kullanmanın yolu var. Crack vb. bir şey değil.
Microsoft'un sitesine girip Insider programına katılırsanız tamamen ücretsiz tüm özellikleri kullanabilirsiniz. Tabi alacağınız güncellemeler beta olacağı için ne kadar stabil olduğu tartışılır, sorunsuz çalışacak garantisi yok yani.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı