Windows 10 UEFI format sorunu

Sosyal'den Windows 10 2004 sürümünü UEFI-GPT olarak yazdırıp boot et. BIOS'ta UEFI devrede olsun.
Bilmiyorsan BIOS ayralarını görsel olarak gönder.
Alakası bile yok. Microsoft MSDN ve MCT 2004 ISO dosyalarında özellikle de MSI ve Casper bilgisayarlarda UEFI logo sorunu var. Ben de bu sorunu yaşadım lakin format sorunsuzca atıldı.
Sorunu yaşamak istemiyorsanız UUP Dump üzerinden en güncel 20H1 derlemesini indirip ISO yapabilirsiniz, o zaman bu sorun çıkmıyor.

Alakası var. Konu sahibi UEFI format atılmıyor yazmış.

Aslında var ama sorun bambaşka burada. Ekranda alt tarafta logonun birbirine girdiği açıkça görülüyor. Aslında tamamen UEFI format atılıyor fakat 2004 sürümündeki bir bug nedeniyle Windows logosu görünüyor.
20200620_121643.jpg

Bundan bahsediyorum. Legacy format atıyor olsaydı bu bahsettiğim çizgiler çıkmazdı, direk Windows logosu çıkardı. Benim de başıma geldiği için söylüyorum.

Evet, o görsel sorun olmaz ama konu sahibi kurulum yapamadığını belirtmiş. Yani burada ekran donuyor mu sonrasında bir problem mi oluyor bilemiyoruz. En iyisi konu sahibinin cevabını beklemek.

Evet, o görsel sorun olmaz ama konu sahibi kurulum yapamadığını belirtmiş. Yani burada ekran donuyor mu sonrasında bir problem mi oluyor bilemiyoruz. En iyisi konu sahibinin cevabını beklemek.
Aslında UEFI format atıyorum fakat yukardaki arkadaşın dediği gibi logolar altta çıkıyor ve windows logosu gözüküyor UEFI format attığım halde yani donma filan olmuyor sadece Anakart'ın logosu yerine Windows'un logosu gözüküyor

Aslında UEFI format atıyorum fakat yukardaki arkadaşın dediği gibi logolar altta çıkıyor ve windows logosu gözüküyor UEFI format attığım halde yani donma filan olmuyor sadece Anakart'ın logosu yerine Windows'un logosu gözüküyor
O zaman sorun yok, kuruluma normal bir şekilde devam edin. Zaten ilk aşamadan sonra bilgisayarınız sabit diskinizden veya SSD'nizden başlarken anakartınızın logosu çıkacak. Yani hiçbir sorun olmayacak yine.

O zaman sorun yok, kuruluma normal bir şekilde devam edin. Zaten ilk aşamadan sonra bilgisayarınız sabit diskinizden veya SSD'nizden başlarken anakartınızın logosu çıkacak. Yani hiçbir sorun olmayacak yine.
kuruluma devam ederken birşey farkettim normalde kurulum ekranının 1920x1080 olması gerekirken ekran bana çok geniş geldi normalde uefi kurulum yaparken 1920x1080 olması gerekmiyormu?

kuruluma devam ederken birşey farkettim normalde kurulum ekranının 1920x1080 olması gerekirken ekran bana çok geniş geldi normalde uefi kurulum yaparken 1920x1080 olması gerekmiyormu?
O da aynı sebepten dolayı oluyor. Yani sadece bir bug. Eğer format esnasında sürücü bölümlerken 16 MB'lık MSR bölüntüsü oluşuyorsa sorun yok demektir. İkinci aşamada zaten 1920x1080 olacaktır (tabii ki CSM kapalıysa).

Bu konuyu yaşamış biri olarak söylüyorum. Aynı görüntüyü ben de aldım, biraz bekledim kuruluma geçebildim ama kopyalama esnasında hata veriyor ve yükletmiyor.
Bende kurulum sorunsuzca tamamlanmıştı logo sorununa rağmen. Acaba indirdiğiniz ISO bozuk inmiş olabilir mi? Çünkü "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor" hatasının sebebi genellikle bozuk kurulum dosyası veya kurulum medyası oluyor. Sonradan 19041.113 UUP ISO dosyası ile kurulum yaparken dosya bozuk hatası almadığınıza göre 19041.84 ISO dosyasını indirirken internet veya sunucu kaynaklı sorun olmuş.
Belki de Microsoft'un ISO dosyasıyla kurulumu tekrar deneseydiniz sorun olmayacaktı. Ama yapacak bir şey yok artık, kurulumu bir şekilde yapmışsınız. Kullanmaya devam edin :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı