Windows 10 UEFI Kurmak

Engin Yaman

Hectopat
Arkadaşlar merhaba hayırlı bayramlar öncelikle herkese bilgisayarıma Windows 10 UEFI kurmak istiyorum anakartımda destekliyor UEFI BIOS'um var. Direk Microsoft'un sitesinden Windows 10 ISO görüntüsünü indirip Rufus'la aşağıdaki gibi ayarlarsam olur mu? Yoksa internetten UEFI'li Windows 10 mu indirmem gerekiyor? Bir de benim harddiskim GPT değil MBR bu durumda UEFI format atamaz mıyım? MBR'yi GPT'ye çevirmek gibi bir şey mümkün mü?

unnamed1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı bayramlar.​
Rufus ile yapmakta olduğunuz işlem doğru. Diskinizi GPT olarak çevirmeniz gerekli. Bu işlem sırasında veri kaybı yaşayacaksınız. Diskpart ile GPT ye çevirebilirsiniz. Yada diski tamamen silerseniz Windows kurulum sırasında GPT ye kendisi çevirecektir.​
Veri kaybı yaşamadan GPT ye çevirebilmeniz için MiniTool Partition Wizard gibi programları USB bootable olarak kullanmak zorundasınız. Her ihtimale karşı ikinci bir diske yada bulut depolamaya yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.​

Hayırlı bayramlar.​
Rufus ile yapmakta olduğunuz işlem doğru. Diskinizi GPT olarak çevirmeniz gerekli. Bu işlem sırasında veri kaybı yaşayacaksınız. Diskpart ile GPT ye çevirebilirsiniz. Yada diski tamamen silerseniz Windows kurulum sırasında GPT ye kendisi çevirecektir.​
Veri kaybı yaşamadan GPT ye çevirebilmeniz için MiniTool Partition Wizard gibi programları USB bootable olarak kullanmak zorundasınız. Her ihtimale karşı ikinci bir diske yada bulut depolamaya yedekleme yapmanızı tavsiye ederim.​

yeni bir ssd harddisk alıp takarsamda aynı şekilde mi olucak ssd ler gpt olarak mı geliyor. formatta sadece csürücüsü olacak şekilde ayarlarsam bir sorunum kalmıyor anladığım kadar ile

Yeni bir SSD alıp Windows yükleyecekseniz kurulum sırasında sadece SSD yi seçip ileri demeniz yeterli olacak.​
Diğer disk MBR olduğu için EFI bölümü de SSD de olacaktır ama kurulumdan önce şu an kullandığınız diskin bağlantısını kesmeniz daha iyi olur.​

Yeni bir SSD alıp Windows yükleyecekseniz kurulum sırasında sadece SSD yi seçip ileri demeniz yeterli olacak.​
Diğer disk MBR olduğu için EFI bölümü de SSD de olacaktır ama kurulumdan önce şu an kullandığınız diskin bağlantısını kesmeniz daha iyi olur.​

diğer diski kullanmayı pek düşünmüyorum alırsam sadece ssd yi kullanıcam onuda c ve d olucak şekilde kullanırım. Öbür türlü kafam iyice karışacak yapamam büyük ihtimal verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben burada anlatılanları toparlayayım, MBR diske GPT(UEFI) Rufus ayarlarıyla kurulum yaparsanız disk kendiliğinden GPT olur.
çok teşekkür ederim.
Ben burada anlatılanları toparlayayım, MBR diske GPT(UEFI) Rufus ayarlarıyla kurulum yaparsanız disk kendiliğinden GPT olur.
internetten uefili windows 10 indirmeme gerek var mı yoksa sadece microsoftun sitesinden isoyu indirip rufusla uefiyi seçsem oluyo

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı