Windows 10 ürün anahtari BIOS'a nasil kaydedilir?

BIOS'a kaydetmekteki amaç, yeni alınan ve Windows yüklü gelen bilgisayarlarda olduğu gibi Windows kurulumu esnasında lisans girme gereksinimini ortadan kaldırmak (En azından ben bunun için araştırmıştım). BIOS'a 10 Pro lisansı gömmüş olsak, Windows 10 kurarken siz bir işlem yapmadan direk 10 Pro sürümü kurulacak.
Ben de bir ara araştırmıştım BIOS'a lisans nasıl gömülüyor diye (Kendi başıma tabii :)). Bulabildiğim en iyi şey, BIOS'a anakartın marka ve modeline göre SLIC tablosu entegre etmek oldu. Artık Windows 8 ve sonraki sürümlerde de MSDM kullanıldığı için pek de bir işe yaramıyor bahsettiğim şey. Ancak Windows 7, Vista gibi sürümleri etkinleştirmeye yarıyor SLIC tablosu.

Ben 2016'da aldım Windows 10 Pro keyini, geçen sene format attığımda da otomatik olarak aynı keyle etkinleşti, kendim ekstra bir şey yapmadım. Sanırım sizin de bir şey yapmanıza gerek olmaz.

Ben 2016'da aldım Windows 10 Pro keyini, geçen sene format attığımda da otomatik olarak aynı keyle etkinleşti, kendim ekstra bir şey yapmadım. Sanırım sizin de bir şey yapmanıza gerek olmaz.

Windows live hesabiniza ürün kodunuzu tanittirmissinizdir bence ya da kendisi tanimistir.
Ya da ayni anakarti kullaniyorsunuz :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı