Windows 10 OEM lisansı nereye kaydedilir?

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba, hayatımda ilk defa Windows satın almaya karar verdim. Fakat aklımda birkaç soru var:
  • İlk olarak ürün anahtarını girdiğim hotmail hesabına mı kaydediyor? Çünkü diyelim ki OEM anahtar aldım. Bilgisayarımı da formatlamam gerekti. Şimdi bilgisayara tekrar Windows 10 kurarken hotmail hesabı ile devam edersem tekrar lisans satın almam gerekir mi?
  • Yükseltme anahtarı ile Home'dan Pro'ya yükselttim diyelim. Senaryo yine aynı şekilde. Formatladım ve tekrar Windows 10 kurdum. Şimdi Home mu olacak yoksa hotmail hesabımdan bilgiyi çekerek Pro mu yapacak?

Anakart veya bilgisayar değişimlerinde OEM keyleri kullanamazsın yeni key satın alman gerekir.
Farklı cihazlar için retail key kullanman gerekiyor.
Kısacası OEM key 1 anakart için sınırsız kullanabilirsin. Retail key farklı anakartlar için kullanabilirsin.

Bende Windows 10 Home almıştım. Sonra anakartımda bir problem oldu ve değiştirmek zorunda kaldım. İlk başta Windows key'i kabul etmedi. Anakart servisiyle konuştum ve Microsoft'u aramam gerektiğini söylediler. Aradım ve bana bilgisayardan bir kaç işlem yaptırdılar. Şu anda herhangi bir problem olmadan yine eski Lisans Anahtarını kullanıyorum. Yani her anakart değiştiğinde yeni bir Windows almana gerek yok. Hatta "Donanım Değişikliği Sonrası Windows Etkinleştirme" diye aratırsan olayı daha iyi anlayabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı