Arkadaşlar ben dün partition işlemi gerçekleştirirken bilgisayar hata verdi ve mevcut bölümlendirmemi kaybettim. Şanlıyımki elimde Windows 10 kurulum USB'si vardı. Formatta bölümlendirmemi 100GB Windows 10 için, 150GB Windows 8.1 için, 20GB Ubuntu 14.04 LTS için ve 17GB HP Recovery ayarmıştım. Peki ben şimdi bu bölümlendirme üzerine Windows 8.1 kurabilir miyim? Bu soruyu sormamın nedeni birçok kişinin yeni Windows sürümü üzerine eski Windows sürümü kurulmayacağını söylemesi.
Windows üzerine Windows kurma diye bir şey yok. Yanlış bir terim bu, ya da hangi sıfata giriyorsa. 8.1 için ayrılmış bölüme 8.1 kurarsın ve Dual Boot olmuş olur. Üzerine kurma diye bir durum söz konusu değil.
Windows üzerine Windows kurma diye bir şey yok. Yanlış bir terim bu, ya da hangi sıfata giriyorsa. 8.1 için ayrılmış bölüme 8.1 kurarsın ve Dual Boot olmuş olur. Üzerine kurma diye bir durum söz konusu değil.
Yanlış anladınız. Ben "2 ayrı bölümlendirmeye önce yeni sistemi sonra eski sistemi kurarsam sorun olur mu ?" demek istedim. Yani Windows 10'un kurulu olduğu bölüme kurmayacağım.
Yanlış anladınız. Ben "2 ayrı bölümlendirmeye önce yeni sistemi sonra eski sistemi kurarsam sorun olur mu ?" demek istedim. Yani Windows 10'un kurulu olduğu bölüme kurmayacağım.
EaseUS Partition Master kullanarak önce orayı Ayrılmamış yerine Boş Alan'a çevirmeniz gerekiyor. Daha sonra Windows 10 ve Windows 8.1'i Dual Boot kullanarak tek bilgisayarda çalıştırabilirsiniz.
EaseUS Partition Master kullanarak önce orayı Ayrılmamış yerine Boş Alan'a çevirmeniz gerekiyor. Daha sonra Windows 10 ve Windows 8.1'i Dual Boot kullanarak tek bilgisayarda çalıştırabilirsiniz.
Windows kurulumu sırasında alan oluştuğunu bilmiyordum. Kullandığım sistemlerde hep kendi elimle boş alana çevirdim Ayrıca, Ayrılmamış Alan'a bir şey yapamazsınız, ekleyemezsiniz. Boş alanda ekleyebilirsiniz. Fark var.
Windows kurulumu sırasında alan oluştuğunu bilmiyordum. Kullandığım sistemlerde hep kendi elimle boş alana çevirdim Ayrıca, Ayrılmamış Alan'a bir şey yapamazsınız, ekleyemezsiniz. Boş alanda ekleyebilirsiniz. Fark var.
Boş alan şu an işime yaramaz. Büyük ihtimal şu an bilgisayarımda virüs var. Ama yayılmaması daha iyi olacaktır. Antivirüs kullanmıyorum. Diğer formatta kuracağım. Zaten Ubuntu kurulumunu yaptım. Tam yeniden başlattım. Geride açmadım. Ayrılmamış Alana eklenmese daha iyi olur. (Virüs eklenmese.)
Bilgisayara format atıldığında otomatik olarak Windows 8.1/sürümünüz (pro vb.)'ne geçer.Şahsen denedim.Bilgisayarım iğrenç iken Windows 10'un betaları yavaş yavaş çıkmaya başladı.Bende onu indirdim.Ama iğrenç bir bilgisayar olduğu için kaldırmadı ve direk açıldığında siyah ekran verdi.Sonra bilgisayarıma format atıldı ve Windows 8.1 Pro oldu.İyi günler.