Çözüldü Windows 10 UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

doodliest13

Hectopat
Daha fazla  
RAM
BALLISTIX 3000MHZ 16 GB
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 860 EVO 500 GB SSD + 1TB SEAGATE HDD
Ekran kartı
MSI RTX 2060
Anakart
MSI B450M BAZOOKA V2
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600X 6-Core Processor
Selam, bilgisayarımı kullanırken bir anda mavi ekran hatası aldım. Ayrıca bilgisayarı her başlatırken HDD için "disk checking" yapıyor. Sanıyorum Seagate HDD kaynaklı bir problem fakat minidump dosyalarından bir şey anlamadığım için yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Diskiniz arızalı muhtemelen. Test edin. Sonucu atarsınız. Windows bu hatayı genelde diskle ilgili sıkıntılarda veriyor. Dump dosyanızda da diski işaret ediyor.
Diskinizi vereceğim 2 programla tarayıp sonuçları buradan görsel olarak paylaşın.
HD Tune
Diskinizi seçin. Health ve Error Scan kısımları.

Crystal Disk Info
Direk programı açın. Diski seçin bilgileriniz gelecek.

Eğer üstteki programlar smart verisi vermiyorsa;
Nvme diskiniz varsa bunlar size sonuç vermeyebilir. Disk üreticinizin adını başa yazarak google da firmware olarak aratın. Örnek WD Nvme disk firmware gibi. Kendi sitesinden firmware 'ini indirip smart verisi atın.
Diskiniz arızalı muhtemelen. Test edin. Sonucu atarsınız. Windows bu hatayı genelde diskle ilgili sıkıntılarda veriyor. Dump dosyanızda da diski işaret ediyor.
Diskinizi vereceğim 2 programla tarayıp sonuçları buradan görsel olarak paylaşın.
HD Tune
Diskinizi seçin. Health ve Error Scan kısımları.

Crystal Disk Info
Direk programı açın. Diski seçin bilgileriniz gelecek.

Eğer üstteki programlar smart verisi vermiyorsa;
Nvme diskiniz varsa bunlar size sonuç vermeyebilir. Disk üreticinizin adını başa yazarak google da firmware olarak aratın. Örnek WD Nvme disk firmware gibi. Kendi sitesinden firmware 'ini indirip smart verisi atın.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı