Çözüldü Windows 10 UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

zreixtt

Decapat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1HRhU5lNvBrIRjs0HYpVANDkNfN9eayDh/view?usp=sharing
RAM
16gb 3200mhz 16cl
SSD veya HDD modeli
500gb ssd 1tb hdd
Ekran kartı
Rx 6900xt Nitro
Anakart
Gigabyte b450m h
İşlemci
ryzen 7 5700x
Oyun oynarken surekli bu mavi ekrani yiyorum duzgun oyun bile oynayamiyorum. Oyunun ortasinda direkt mavi ekran yiyorum dump dosyalarini paylastim, yardimci olursaniz sevinirim. Ekran kartim RX 6900 XT islemci Ryzen 7 5700X RAM 16 GB anakart Gigabyte B450M-H PSU 650W Bronze +80

İlerlesin hocam biraz daha. Bitsin. Yarısına bile gelmemiş.
1750433059404.png

@zreixtt bitmesini bekleyin hocam. Uzun sürecektir. Normal.

Hocam bitiyordu daha demin son satirdaydim ama bir anda ekran gitti sonra sesler gitti sonra da kasa kendiliginden kapandi arada sirada oluyordu bu da simdi so nsatira geldigimde oldu 1.30 saatlik sure bosa gitti ama hiçbir sıkıntı yoktu her yer yemyesildi son satirda PC kapandi aynisini SSD icinde yapayim mi testi.

Hocam bitiyordu daha demin son satirdaydim ama bir anda ekran gitti sonra sesler gitti sonra da kasa kendiliginden kapandi arada sirada oluyordu bu da simdi so nsatira geldigimde oldu 1.30 saatlik sure bosa gitti ama hiçbir sıkıntı yoktu her yer yemyesildi son satirda PC kapandi aynisini SSD icinde yapayim mi testi.
Gerek yok. Boşa da gitmedi bu arada, önemli bir gelişme bu. HDD'de sorun olma ihtimali var ama RAM'lerde de sıkıntı olabilir. Memtest86 ile RAM testi yapıp sonuçları gönderin. Uzun bir testtir bu arada. 16 GB RAM'lerde 3 saat civarı oluyor.

Ayrıca XMP'yi kapatın, ayrıca DOCP açıksa da kapatın. BIOS restore default yapın.

Gerek yok. Boşa da gitmedi bu arada, önemli bir gelişme bu. HDD'de sorun olma ihtimali var ama RAM'lerde de sıkıntı olabilir. Memtest86 ile RAM testi yapıp sonuçları gönderin. Uzun bir testtir bu arada. 16 GB RAM'lerde 3 saat civarı oluyor.

Ayrıca XMP'yi kapatın, ayrıca DOCP açıksa da kapatın. BIOS restore default yapın.

Yalniz hocam HDD de falan kurulu degil yani Windows oyunlarin hepsi C de HDD sorun olmasi yine mavi ekrana sorun mu aciyor? Onceden Rocket League oynuyordum hatta durduk yere oyun kapanip D diskinin dosya yolu aciliyordu yani USB baglayinca otomatik klasor acilirya yani o hesap. AMD uzerinden D diskine kayit alırken de oluyordu.

Yalniz hocam HDD de falan kurulu degil yani Windows oyunlarin hepsi C de HDD sorun olmasi yine mavi ekrana sorun mu aciyor? Onceden Rocket League oynuyordum hatta durduk yere oyun kapanip D diskinin dosya yolu aciliyordu yani USB baglayinca otomatik klasor acilirya yani o hesap. AMD uzerinden D diskine kayit alırken de oluyordu.
Açabiliyor bazen evet. Sisteme takılı bir disk sonuçta. İsterseniz HD Tune ile SSD'ye de error scan yapıp sonuçları atın size kalmış. Diğer dediklerimi de yapıp haber verin.

Geç cevap için özür dilerim. HDD'yi çıkartın hocam. İçinde Windows kurulu değil sanırsam. HDD olmadan sistemi denemenizi istiyorum.

Hocam şu an format attim geceden acik birakip tum oyunlari indirmistim HDD kasada takili ama disk yonetiminden herhangi bir sekilde bicimlendirmedim suanlik rahat rahat oynuyorum.

Hocam şu an format attim geceden acik birakip tum oyunlari indirmistim HDD kasada takili ama disk yonetiminden herhangi bir sekilde bicimlendirmedim suanlik rahat rahat oynuyorum.
Muhtemelen disk ile alakalıydı. Çözüldüğünü düşünüyorsanız ilgili mesajı çözüm olarak işaretleyin. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı