Windows 10 Update ile sürüm yükseltme ve format ile kurulum arasında fark var mı?

lavanta

Megapat
Yer
Ankara
Windows 10 Update ile sürüm yükseltme ve format ile kurulum arasında fark var mı? Hız, belllek açısından. Ayarları, uygulamaları tekrar kurmak istemediğimden Update ile sürüm yükseltme düşüncesindeyim. 1903 sürüm var son sürüme yükselteceğim.

Güncel sürümü indirip format atarsanız zamandan kazanmış olursunuz. Güncelleme şeklinde gerçekten çok yavaş yükleniyor. Çok fazla uygulama yoksa format atmanızı tavsiye ederim.

Teorik olarak yok ama güncelleme sırasında bazı beklenmedik durumlar yüzünden yenilenmesi gereken sistem dosyaları yenilenemiyor, Registry'deki ayarlar olması gereken hale gelemiyor, eski sürücüler kalıyor vs. Bu yüzden tekrar kursanız daha iyi olur. Sizinki bir de bayağı kapsamlı bir yükseltme olacak, 19'lu sürümden 20Xx'li sürüme yükselecek sisteminiz, 1903'ten yine 19'lu bir versiona yükselten minör bir güncelleme olsa tekrar kurmasanız da idare eder derdim.

Güncel sürümü indirip format atarsanız zamandan kazanmış olursunuz. Güncelleme şeklinde gerçekten çok yavaş yükleniyor. Çok fazla uygulama yoksa format atmanızı tavsiye ederim.
Çok ince ayarlar falan var çoğunu unuttum ama kullanıyorum yeri gelince . Formatta bunları kaybedeceğim. Teşekkürler.
Teorik olarak yok ama güncelleme sırasında bazı beklenmedik durumlar yüzünden yenilenmesi gereken sistem dosyaları yenilenemiyor, Registry'deki ayarlar olması gereken hale gelemiyor, eski sürücüler kalıyor vs. Bu yüzden tekrar kursanız daha iyi olur. Sizinki bir de bayağı kapsamlı bir yükseltme olacak, 19'lu sürümden 20Xx'li sürüme yükselecek sisteminiz, 1903'ten yine 19'lu bir versiona yükselten minör bir güncelleme olsa tekrar kurmasanız da idare eder derdim.
En iyisi imaj alarak denemek. Sıkıntı çıkarsa geri eski sürüme döneyim. Teşekkürler.
Cumartesi windowsu yedekleyip yükselttim. Çok vakit aldı ancak yeni sürüm daha iyi bence. Bellek kullanımı aynı gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı