Windows 10 Update sırasında mavi ekran veriyor

Zeus1992

Kilopat
Daha fazla  
RAM
2x8gb 3600mhz ddr4 steel series patriot
SSD veya HDD modeli
Samsung ssd 870 evo 250 gb
Ekran kartı
Gtx 1660super
Anakart
Asus a520m plus ll
İşlemci
Ryzen 5 5600g
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz cumartesi günü fidye virüsüne yakalanmıştım. Format atmıştım bilgisayarıma fakat formattan sonra bilgisayarım bozuldu, sürekli mavi ekran hatası alıyorum ve şu an format için ayarladığım flash belleğin içindeki Windows 10 sürümü de yüklenirken hata meydana geliyor ve yükleme iptal ediliyor. İlk formattan sonra Windows güzelce kuruldu Windows Update sırasında hep mavi ekran hatası aldım sebebi ise fotoğraflarda ekleyeceğim durumlardan kaynaklı önerilen bütün çözümleri denedim fakat başarılı olamadım. Yeniden format atmak istedim fakat şimdi de flash bellekteki ögeler yüklenirken hata veriyor ne yapmalıyım önerisi olan var mı?

Yardımcı olursanız memnun olurum

Dosya Ekleri

• 20231221_143411.jpg
    378,6 KB · Görüntüleme: 49
  • 20231221_143001.jpg
    332,2 KB · Görüntüleme: 48
  • 20231220_225856.jpg
    186,5 KB · Görüntüleme: 47
  • 20231220_142820.jpg
    172,4 KB · Görüntüleme: 45
  • 20231219_120001.jpg
    187,7 KB · Görüntüleme: 40
  • 20231219_090138.jpg
    98,2 KB · Görüntüleme: 45
  • 20231221_185443.jpg
    369,3 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Microsoft'un sitesinden temiz bir şekilde indirdiğiniz dosyayla formatlayın. Dosyalar zarar gördüyse her ihtimale karşı temiz bir Windows elinizde olmuş olur.

Bilgisayar açıldığında güncelleştirmeleri denetle alanından güncelleme yapamadıysanız yine Microsoft'un sitesinde bulunan Update Asistant aracını "download the Update assistant" sekmesinden indirip çalıştırdıktan sonra cihazını güncellemeyi deneyebilirsin.

Selam hocam cevap yazdığınız için teşekkür ederim, 250GB SSD vardı benim flash diskteki Windows'u yükleyemiyordum SSD'yi biçimlendirdiğim için işletim sistemi de haliyle gitti az önce SSD'yi ikiye böldüm şu anda Windows'u yüklüyor yaşadığım sorunla alakalı mı sorum bilmiyorum ama yine de sormak istiyorum SSD'nin bozulma ihtimali var mı? O yüzden bu hataları alıyor olabilir miyim?

Emin değilim tabii ama çok yüksek ihtimalle bozulmamıştır. Genelde bozulunca diski görmeme gibi sorunlar oluşuyor. Dosyalarla alakalı bir problem olmuş olacak ki o yüzden kurulum esnasında bir sorun yaşandı. Kurulum sonrası güzel bir güncelleme ile toplarsın.

Emin değilim tabii ama çok yüksek ihtimalle bozulmamıştır. Genelde bozulunca diski görmeme gibi sorunlar oluşuyor. Dosyalarla alakalı bir problem olmuş o

RAM'lerden birini çıkarttım tek olarak 1. slota taktım çalıştı ama görüntü gelmemişti sonra tekrar kendi slotuna taktım bu sefer bilgisayar açıldı ama kısa süre sonra mavi ekran verdi. Bu sefer diğer RAM'i taktım 1. slota şu an onu kullanıyorum hiç mavi ekran almadım şu ana kadar fakat daha yapacağım testler bitmedi. Chipseti falan yüklüyorum şu an ve her ihtimale karşı yeniden bir flash belleğe format diski oluşturuyorum. Windows Update yapmaya başlayacağım eğer onda da bir problem ile karşılaşmaz isem, arızalı olarak varsaydığım RAM'i bütün slotlarda deneyeceğim ve BIOS'tan MHz değerlerini düşürüp bir de öyle deneme yapacağım sonuçları ilerleyen saatlerde paylaşırım. 1 haftadır can çekişiyorum resmen.

Bir şekilde güncellemeleri hallettim fakat mavi ekran sorunum devam ediyor. En azından şu an bilgisayarı kullanabilecek seviyedeyim minidump dosyalarımı buraya iletiyorum, inceleyip sorunun neden kaynaklı olduğunu söylerseniz memnun olurum.

@claus Hocam zahmet olmazsa bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• SSD error scan.jpg
    431 KB · Görüntüleme: 29
  • SSD health.jpg
    134,3 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
BIOS'ta DOCP kapat. Memtest86 ile bellek testi yapar mısın?

DOCP'u nasıl kapatacağım hocam söyler misin? Bir de Memtest86'yı indirdim ama test edemedim flash belleğe attım boot ederken üstüne çift tıklıyorum ama açılmıyor BIOS ekranı yenileniyor öyle kalıyor. İlaveten RAM 3600MHz değerinde fakat 3600 de çalışmıyor 2133'te çalışıyor şu an 3600'e almaya çalıştığımda bilgisayar siyah ekranda 15 20 saniye kaldı sonra yazılı bir ekran geldi beni tekrar BIOS konumuna aldı sonra çalışmaya başladı.

Edit: DOCP kapalıymış zaten hocam.

@claus Hocam tarama bitene kadar bekleyeyim mi? Yoksa bu kadar yeterli olur mu?

@claus Hocam tarama bitene kadar bekleyeyim mi? Yoksa bu kadar yeterli olur mu?

Arızalı RAM'ı çıkartıp tekrar tarattım 0 hata verdi fakat RAM 2133'te çalışıyor. Kendi frekansı 3600, neden kendi frekansında çalışmıyor? Kendi frekansına alınca ekrana görüntü gelmiyor. Bir süre sonra güvenli modda başlayıp BIOS'a yönlendiriyor. 2133 olarak kendi otomatik ayarlıyor ancak böyle kullanabiliyorum. RAM'leri geçen sene eylül ayında Amazon sitesinde Patriot Memory UK'den almıştım garanti durumu söz konusu olur mu acaba?

Dosya Ekleri

• 20231222_235401.jpg
    443,9 KB · Görüntüleme: 39
  • 20231223_000547.jpg
    323,8 KB · Görüntüleme: 25
  • 20231223_032618.jpg
    240,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru tahmin etmişim. RAM'lerin garantisi varsa yolla değişsinler yenisiyle.

Hocam konu hakkında biraz sıkıntı var. Ben RAM'leri Amazon üzerinden Patriot Memory UK'den almıştım. Bu ürünün maalesef Türkiye'de başvuracağım bir mercisi bulunmuyor bu durumda ne yapabileceğimi bilemiyorum. Bilgisayarımda şu an oyun oynayamıyorum, darboğaz yapmaya başladı. Tek RAM yetmiyor ilaveten 3600 MHz değerine sahip bellek 2133 MHz'de çalışıyor yükseltince kara ekran geliyor 5 6 kere yeniden başlatıp güvenli modda tekrar BIOS'a yönlendiriyor BIOS'u daha geçen gün en güncel sürümüne yüklemiştim. Pazartesi günü 2x8 3600MHz yeni RAM siparişi vereceğim muhtemelen şu an uygun bir şeyler arıyorum.
Yeni RAM'leri aldıktan sonra bu Patriot için bir çare düşüneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…