Windows 10 Update sonrası DX12 oyunlar bozuldu

xlargescom21

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
75
3 gün önce Windows Update ettim 20H2'den 21H1 geçtim. Her neyse sonra Steam'de Sea of Thieves'i indirmeye koydum yavaş TTNET malum gecenin körü fark ettimki PC uyku moduna girerken 2 kez bsod hatasıyla karşılaştım. Sonra uyku modunu kapattım her şey normal gidiyordu Sea of Thieves'i açtım sapasağlam rahatça kasma falan olmadan oynamıştım R6, dbd falan oynadım. 2 gün sonra bir LoL gireyim dedim arkadaşlarla baktım etraftaki nesneler yanıp sönüyor veya Alt+Tab attığımda oyun arkada açıkken bir uygulamayı kapattıktan kendi kendine LoL'e girmesi gibi saçma sapan sorunlar baş göstermeye başladı. Sonra herhalde Windows Update yaptım ya da şu NVIDIA'nın driverini güncelledim diye böyle oldu bügün NVIDIA driveri baştan silip kurdum eski sürümünü yükledim düzelmedi. Format attım 20H2 geçtim gene düzelmedi beni aydınlatıcak olan var mıdır ekran kartımın ömrümü bitiyor.

Not: LoL'ü DirectX 9 ile çalıştırdığında sorun çözülüyor sanırsam DirectX 12 destekleyen oyunlarda sorun olmaya başladı birden 3 gündür bir sıkıntı yoktu şimdi oldu.
 
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp WHQL sürücü kurar mısınız? Bence bu sayede sorun çözülecektir.


Denedim onu da format atmadan önce 20H2 versiyonuyla DDU ile silip tekrar yükledim olmadı eski versiyonlarınıda denedim olmadı.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunun gibi ama gölgelerde değil de nesneler ve oyuncular yanıp sönüyor.

Başka oyunlarda da oluyor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı