Windows 10 USB tutarsızlığı

g.emre07

Decapat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
51
Çözümler
1
Yer
Konyaaltı, Antalya
RAM
ADATA XPG 2x8GB 3000 MHz
SSD veya HDD modeli
ADATA SU630 500GB
Ekran kartı
nVidia GeForce GTX 1050 Ti
Anakart
Asus Prime H310
İşlemci
Intel Core i5-9400F
Merhaba iyi geceler. Son birkaç gündür tuhaf bir sorun yaşıyorum. 8 aydır receiverını hiç yerinden bile çıkarmadan kullandığım kablosuz klavye mouseumun çalışmadığını fark ettim. Receiver ı çıkarıp USB 2.0 yuvasına takınca sorunsuz çalışıyordu. Fakat bugün 2.0 yuvasında bile bazen kapanıp açılıyor. 3.0 yuvasında hiçbir şekilde çalışmıyor. Kasa bilgisayar masasının altında durduğu için çekim sorunu yaşıyordum. Bu sebeple 4 portlu 3.0 Hub almıştım. Doğrudan anakart arkasındaki 3.0 çıkışına bağlı cihaz. Bu zamana kadar hiç sorun çıkarmamıştı. Şu an o da çalışmıyor. Hata neden kaynaklanıyor olabilir? Aygıt Yöneticisi'nden USB sürücülerini silip yeniden başlatmayı denedim, sorun düzelmedi. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Harici çoğaltıcılar çok sorun yaratıyor. Ayrıca mutlaka pil değişimi yapıp deneyin. Sıfır pil takıp çalışmayan klavye gördüm. Pil bile bozuk çıkabiliyor.
 
Harici çoğaltıcılar çok sorun yaratıyor. Ayrıca mutlaka pil değişimi yapıp deneyin. Sıfır pil takıp çalışmayan klavye gördüm. Pil bile bozuk çıkabiliyor.
Dediğiniz gibi pilleri değiştirdim. Sonuç aynı. Artık daha çok sorun çıkarmaya başladı. 2.0 yuvalarında da bağlayabilmek için defalarca uğraşıyorum. PC açılışında özellikle. Bu sorun son Windows güncellemesinden sonra başladı onun bilgisini vermeyi unutmuşum.
 

Geri
Yukarı