Windows 10 USB'si hazırlarken diskte yetersiz alan

DonanimciBey5837

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıdaki bilgisayarı pazartesi günü İtopya mağazasından alacağım. Bilgisayar bana Freedos olarak verilecek ve Windows'u ben kuracağım. Ben UEFI flashını hazırlarken Windows 10'un ISO dosyasını indirdim. Fakat bana yer olmadığını söyledi. Halbuki ben flasha kuracaktım. Technopat'ın videosunda hiç sorun çıkarmadan direkt flasha atıyor. Bana sormadı ve benim C klasöründe 1 GB yer var. Silinecek bir şey de yok. Videoda bu dosyaların hepsi için 4 GB'ın ideal olduğu söylendi ve benim flashım 8 GB. (İçi boş) Neden böyle bir hata alıyorum?
  • AMD Ryzen 5 1600
  • MSI B350 PC MATE
  • GSKILL 2X8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400Mhz CL15 RAM
  • MSI GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit DX12 Ekran Kartı
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb
  • TOSHİBA OCZ 240 GB SSD
  • CORSAIR Carbide Serisi SPEC-ALPHA Kasası
  • CORSAIR VS650 650W 80+ PSU
  • ASUS VG248QE
sortecc.png

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO kalıp dosyasını edinmek istiyorsan sisteme takılı USB bellek olmasına gerek yok. Hatayı almanızın sebebi ise C: dizininde kurulumun ihtiyacı olan yeterli alan olmadığıdır. Kurulum C: dizininde otomatik olarak $WINDOWS.~BT, $Windows.~WS, ESD klasörlerini oluşturur. Kurulum bittikten sonra ise bunları ISO kalıbı olarak birleştirir. Sistem ana dizininde yer açman gerekiyor.

@Silinen üye eğer yapamıyorsan Teamviewer ID ve şifre ver yapayım dostum.

ISO kalıp dosyasını edinmek istiyorsan sisteme takılı USB bellek olmasına gerek yok. Hatayı almanızın sebebi ise C: dizininde kurulumun ihtiyacı olan yeterli alan olmadığıdır. Kurulum C: dizininde otomatik olarak $WINDOWS.~BT, $Windows.~WS, ESD klasörlerini oluşturur. Kurulum bittikten sonra ise bunları ISO kalıbı olarak birleştirir. Sistem ana dizininde yer açman gerekiyor.

@Silinen üye eğer yapamıyorsan Teamviewer ID ve şifre ver yapayım dostum.

Hocam uzaklaştırma aldım haksız sebepten ötürü ondan dolayı cevap veremedim. Hocam iyi güzel sen yaparsın da benim C de yer yok. Silinecek bişey de yok. Ben nasıl yapacağım bunu ?

Silinecek bir şey illa ki vardır. Sistemde oyun vb. gereksiz uygulamaları kaldırarak yer açmayı deneyin. Daha sonra tekrar indirirsiniz. Ve ya ISO kalıbını farklı bir bilgisayarda hazırlayıp Rufus ile USB belleğe yazdıktan sonra kuruluma devam edebilirsiniz. Siz yine de Teamviewer kurun bi' bakayım.

Silinecek bir şey illa ki vardır. Sistemde oyun vb. gereksiz uygulamaları kaldırarak yer açmayı deneyin. Daha sonra tekrar indirirsiniz. Ve ya ISO kalıbını farklı bir bilgisayarda hazırlayıp Rufus ile USB belleğe yazdıktan sonra kuruluma devam edebilirsiniz. Siz yine de Teamviewer kurun bi' bakayım.
Hocam yer açmak için Teamviewer ı sildim siz bunları yazmadan önce. Hocam benim C toplam 95 gb şu an 1 gb boş yer var E ise 600 gb 240 gb boş. Windowsu neden oraya kurmuşlar hala anlamıyorum. Başka bir yolu var mıdır yapmanın Windowsu taşıma vb gibi ?

240 GB boş ise sistem dizininden bazı dosyaları E: dizinine taşı kurulum bittikten sonra tekrar aktarırsın. Bunu söylememe gerek var mı? :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı