Windows 10 "Use Microsoft recommended browser settings" nedir?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bu ay çıkan Şubat 2021 Windows 10 güvenlik güncellemesini kurduktan sonra Ayarlar'a girdiğimde üst kısımda "Use Microsoft recommended browser settings" diye bir uyarı belirdi;

windows 10 ayarlar use microsoft recommended browser settings yazısı.png

Bu daha önceden de çıkmıştı fakat o zamanlar Microsoft hesabı ile oturum açtığımda çıkmıştı. Sonra tekrardan yerel hesaba geçince 1-2 gün içinde tekrardan bu uyarı gitti. Lakin dediğim gibi Şubat 2021 Windows 10 güvenlik güncellemelerini yükledikten sonra yine bu uyarının çıktığını fark ettim.
Daha önceden bunu araştırdığımda Microsoft'un kendi tarayıcısı olan Edge'i herkese kullandırtmak için yaptığı hamlelerden birisi olduğunu duymuştum. Bu uyarıya tıklayıp "Önerilen ayarları geri yükle" seçeneğine tıklayınca Microsoft Edge varsayılan tarayıcı oluyormuş.
Fakat ben zaten Microsoft Edge'i varsayılan tarayıcı olarak kullanıyorum, ona rağmen bu uyarı yine de çıkıyor.

Bu uyarının tam anlamı nedir ve neden Edge varsayılan tarayıcı olarak ayarlı olduğu halde bu uyarı çıkmaya devam ediyor?

Uyarı öyle işte bir uyarı değiştirebilirsiniz diyor çünkü kendi ayarlarınızı kullanıyorsunuz, fazla bir şeyi yok ya da bir işe yaradığı yok, bu arada bir tek ben mi bu ayarlar ekranına sahip değilim benimki neden böyle?

dsa.JPG

Bilgisayara Microsoft Hesabım ile bir kullanıcı eklemedim.

Uyarı işte öyle bir uyarı. Değiştirebilirsiniz diyor çünkü kendi ayarlarınızı kullanıyorsunuz, fazla bir şeyi yok ya da bir işe yaradığı yok. Bu arada bir tek ben mi bu Ayarlar ekranına sahip değilim? Benimki neden böyle?

Eki Görüntüle 876231

Bilgisayara Microsoft hesabım ile bir kullanıcı eklemedim.
Açıkçası Ayarlar arayüzü hakkında bir fikrim yok, genelde son zamanlarda yapılan Windows 10 kurulumlarında çıkıyor. Eski kullanıcılarda uzun süre geçse de çıkmayabiliyor. Bende de eskiden hiç çıkmıyordu, sonra bazı sorunlardan dolayı önce 21 Ekim 2020'de, sonra da 31 Aralık 2020'de format attım. Ekim 2020'de attığım formattan sonra Ayarlar arayüzü benim ilk attığım resimdeki gibi oldu. Tabii o zamanlar "Web browsing" ile ilgili uyarı yoktu. Sonra kilit ekranı sorunundan dolayı Aralık 2020'de bir kere daha format attım ve nihayet bütün sorunlardan kurtuldum. Ve yine Ayarlar'a girdiğimde üstte kullanıcı hesabı, Windows Update ve OneDrive ile ilgili bilgiler çıkıyor.

Bilgisayarınıza en son ne zaman format attınız?

Açıkçası Ayarlar arayüzü hakkında bir fikrim yok, genelde son zamanlarda yapılan Windows 10 kurulumlarında çıkıyor. Eski kullanıcılarda uzun süre geçse de çıkmayabiliyor. Bende de eskiden hiç çıkmıyordu, sonra bazı sorunlardan dolayı önce 21 Ekim 2020'de, sonra da 31 Aralık 2020'de format attım. Ekim 2020'de attığım formattan sonra Ayarlar arayüzü benim ilk attığım resimdeki gibi oldu. Tabii o zamanlar "Web browsing" ile ilgili uyarı yoktu. Sonra kilit ekranı sorunundan dolayı aralık 2020'de bir kere daha format attım ve nihayet bütün sorunlardan kurtuldum. Ve yine Ayarlar'a girdiğimde üstte kullanıcı hesabı, Windows Update ve OneDrive ile ilgili bilgiler çıkıyor.

Bilgisayarınıza en son ne zaman format attınız?

Daha atmadım, 1.5 yıldır Formatsız kullanıyorum, Haziran gibi atabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı