Windows 10 Uyku Modu Sorunu

MessiTugi

Decapat
Daha fazla  
Geçtiğimiz hafta i5-8400 ve Asus TUF z370 Pro Carbon'lu sistemden Ryzen 3600 ve MSI B450 Tomahawk Max'li sisteme geçiş yaptım.

Eski sistemde uyku moduyla alakalı hiçbir problemim yokken şu an uyku moduna alıp PC'yi açmak istediğimde açamıyorum. Tek yolu güç kaynağının düğmesini kapatıp açmak. Bunu yapıp açınca uyku modundan çalışmaya devam ediyor. Sorun başta anakarttan zannettim ama güç kaynağından olabilir mi acaba? Aynı şey PC'yi tamamen kapatıp açmak istediğim zaman da yaşanıyor. İlla o düğmeyi kapatıp açmam gerekiyor.

Sistem değişiminde işletim sistemi kurmadan olduğu gibi mi aktardınız diski ?
Anakart tanımları SMBUS yonga seti güç sürücüleriniz yüklü mü?

Sorunu çözdüm ama bu sefer de yeni sorunlar başladı. Şöyle ki;

powercfg.exe /hibernate off yapıp karma uykuyu kapattım, uyku modu sorunu düzeldi ama bu sefer de açıldıktan sonra hem droplar oluştu hem de ekran 10-15 saniyede bir kararıp gelmeye başladı.

Son düzenleme:
Aslında onu kapatmak dez avantaj.
Hızlı boot özelliğini sağlıyor.
Uyku modundan uyanamadığında bellek oraya kayıt olduğu için uykuda elektrik kesilse bile tekrar kaldığınız yerden açabilmekte.
Onu etkinleştirip Bios altında S1 yerine S3 seçeneğini seçmeyi deneyebilirsin. varsa ACPI sürüm ayarını da değiştirmen işe yarar belki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı