Windows 10 uyku modunda PC yeniden başlama sorunu

kuramci

Hectopat
Merhabalar, ben temiz kurulumla Windows 10 yükledim. BIOS ve sürücülerim güncel. Ama uykudan uyanırken kaldığı yerden devam etmiyor, bilgisayar baştan açılıyor. Uyku moduna alıyorum, mouse dokunuyorum açılması için ama sanki yeni açmışım gibi toplar dönüyor, boş masaüstü geliyor. Nette çok araştırdım çözüm bulamadım. Sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmiş güç seçeneklerine gir oradaki sabit diski kapatmak için beklenecek süre kısmını kapat süreyi yön tuşları ile aşağı doğru çek en sonunda hiç bir zaman yazar, diğer ayarları da hiçbir zaman yap o şekilde dene.

Eğer laptop kullanıyorsan ve kapağı kapatıyor isen uyuması için kapak kapanınca ne olacak ayarını uyku seç.

Problemimi yanlış anladınız sanırım. Windows 10'a geçtik sonra uyku modunda sorun oluştu. Uyku modunda çıkınca kaldığı yerden devam etmek yerine bilgisayar baştan açılıyor, parola ekranı geliyor ve boş masaüstü açılıyor. Bios ve driverlarım güncel.

Sorun bahsettiğim kısımlardan kaynaklı da olabilir, BİOS piliniz de bir sıkıntı olabilir son BİOS güncellemesi de bu soruna sebep olabilir direk nokta atışı çözüm söylemez kimse test ederek sorunu bulmanız lazım. BİOS'u sıfırlayın, pili değiştirin.

Biosu sifirladim, bir sey degismedi. Pili degistirme sansim yok. Uyku modunu kullanmasam ilerde ariza cikarir mi?

Uyku moduna geçmesini beklerken kapatılıyor yazıyor mu? Yoksa olağan şekilde uykuya geçmeye mi çalışıyor?
Olagan sekilde uykuya geciyor, uykudayken sleep isigi yanip sonuyor. Mouse veya klavyeden herhangi bir tusla uyanabiliyor ama sanki power tusuna basmisim gibi sifirdan aciliyor. Toplar donuyor, parola ekrani geliyor.

Sorunun BIOS pilinden kaynaklandığını zannetmiyorum. Öyle olsa BIOS saatiniz sıfırlanması gibi belirtileri olurdu. Ayrıca uykuya geçtikten sonra bilgisayar kapanmaz hazırda beklet yaparken kapanır. Uyku tuşunu hazırda beklet yapmayı deneyin, uykudan kalabilecek mi.

Olagan sekilde uykuya geciyor, uykudayken sleep isigi yanip sonuyor. Mouse veya klavyeden herhangi bir tusla uyanabiliyor ama sanki power tusuna basmisim gibi sifirdan aciliyor. Toplar donuyor, parola ekrani geliyor.
İyi günler , aynı sorun bende de var hala çözümünü bulamadım .

İyi günler , aynı sorun bende de var hala çözümünü bulamadım .
Microsoft'un sitesinde sordum, donanımsal arıza olabilir dediler, yani güncelleme ile çözülür demelerini bekledim ben, güncelleme ile de olmayacak galiba. Servise gönderdim bilgisayarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…