Windows 10 uykumodu sorunu

overrage

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Bilgisayarımı Windows 10'a geçirdim ve uyku moduna almaya çalışırken monitör kapanıyor ama fan ve ışıklar açlışmaya devam ediyor. Araştırdım bi kaç yerde güç seçenekleriyle ilgili ayarlamalar yaptım ama düzelmedi. Sonra bi arkadaşıma danıştığımda BIOS güncellememi önerdi, ama malesef bilgisayarım Casper ve güncelleme alamıyorum.
Model: CHY.4702-8N45V-A-S
BIOS şirketinin sitesine girdim Phoenix diye bi şirket. 3. part bi yazılım önerdi ve onun içinde 30 Dolar istiyor.
Arkadaşımla bu durumu konuştuğumda bana Casper'ın yurtdışı versiyonlarının BIOS'undan yararlanabileceğimi söyledi ama hiçbir şey bulamadım. Clevo diye bi marka var ama onun da benim modelimi bulamadım.
bios2.png
bios.png

Belki siz bana bu konuda yardımcı olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam şimdi bakıyorum. Aynı sorun devam ediyor mu? Biraz daha ayrıntı verebilir misin? Sadece uyku moduna geçerken mi oluyor, normal kapatırken de oluyor mu? Her zaman mı oluyor? Arada sırada mı? vs...

Sıfırdan başlayarak anlatayım. Bilgisayarı açıtım, işim bitti uyku moduna aldım. İlk uyku modunda sıkıntı olmuyor direkt uyku moduna geçiyor. Ama uyku modundan uynadırıp tekrar uyku moduna geçtiğimde bahsettiğim olay oluyor, monitör kapanıyor, ışıklar yanmaya devam ediyor. Bu olay windows 10'a geçtiğimden beri oluyor ve herzaman ikinci uykudan itibaren oluyor. Kapatırken vs. sorun yok.

Öncelikle Driver Booster yazılımını kaldır bu tip yazılımları pek tavsiye etmiyorum işleri karıştırıyorlar. Aşağıya eklediğim sürücüleri bilgisayarına indir hazırda bulunsun.

Denetim masası program kaldır'da Intel(R) Management Engine Components kaldır. Bilgisayarı yeniden başlat ve eklediğim IMEI sürücüsünü klasöre çıkartıp çift tıklayarak kur. Kurulumda sorun çıkartırsa bunu belirt farklı bir versiyon ekleyeyim. Bu sürücünün uygun versiyonunun kurulu olması gerekiyor aksi durumda bahsettiğin sorunlar yaşanmakta.

Daha sonra Intel chipset dosyasını klasöre çıkart ardından Win+R tuşlarına basarak çalıştır penceresini aç. Dosyayı çıkardığın klasörde, SetupChipset adlı bir dosya var. Bu dosyayı fare ile tutup, çalıştır penceresindeki adres satırına doğru sürükle (Bu satırda daha önceden yazmış olduğun bir şeyler varsa mutlaka önce onu temizle). Dosyayı buraya sürüklediğinde dosyanın bulunduğu yol adres satırında görünecektir. Şimdi adres satırının en sonuna gel bir boşluk bırak, -overall yaz ve Tamam diyerek kurulumu yap. Bilgisayarı yeniden başlat ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol et.

IMEI 11.0.0.1146: MEGA
Intel Chipset 10.1.1.13: MEGA

Yardımınız için teşekkür ederim :). İşe yaradı. Bir şey için daha rahatsız edicem. Bilgisayarıma SSD takarsam BIOS güncellemem gerekir mi?

Casper olunca insan korkuyor tabii. Hayır, ama sıfırdan kurulum yapmanı ve BIOS SATA ayarlarını kontrol etmeni tavsiye ederim. Bu arada bilgisayarının SATA II desteği olduğunu belirteyim bu da SSD performansını biraz düşürecektir, ama mevcut 5400rpm diskine göre çok çok daha hızlı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı