Windows 10 V-Sync FPS düşme problemi

TNMert

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı ilk aldığımda oyunları mükemmel bir şekilde oynuyordum Windows 10'a geçtim V-Sync diye bir şey çıktı başıma Bir de Windows 10'da oyunlarda FPS düştü fakat Windows 8.1'de böyle şeyler yoktu fakat oyunları Alt+Tab yaptığım zaman oyunlar çöküyordu Windows 10'da böyle bir şey olmadı ama bu seferde V-Sync çıktı V-Sync'yi kapatırsam grafik yırtılmasını nasıl öneleyebilirm veya Windows 8.1'e geçersem bu Alt+Tab yaptığımda oyunların çökmesini nasıl düzeltebilirim?
Not: Laptop kullanıyorum ekran kartı AMD Radeon R7 M.260 işlemci, Intel i5 4210U, RAM 8 GB.

Şöyle söyleyeyim mesela 40 FPS aldığım bir oyunda V-Sync'yi açarsam 60'a sabitlediği için kasıyor ama V-Sync'yi kapatırsam oyun çok akıcı oluyor bu seferde oynanmıycak derecede yırtılıyor V-Sync'yi iki şekilde çözdüm. Harici bir ekran bağlarsam V-Sync'yi kapatırsam grafik yırtılması ortadan kalkıyor. Bu seferde PC 2 farklı ekrana yansıttığı için kendini çok zorluyor. Bir de tam ekran pencere modunda V-Sync'yi kapatırsam yırtılma olmuyor fakat FPS yine de düşüyor anlamadığım bir şekilde Windows 8.1 de kasmadan yüksek ayarlarda oynadığım oyunlar Windows 10 kasıyor yani açıkcası. Ama Windows 8.1'e de ise Alt+Tab yaptığım zaman oyunlar çöküyor çok sıkıntılı bir durumdayım yani. Windows 7'ye geçmeyi düşünüyorum ya da 8.1'e.
Hala bu konuya girip bu mesajları okuyan varsa çözümü yeni buldum ve söylüyorum
açmak istediğin oyuna sağ tıkla Uyumluluk kısmına gelip tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğini işaretliyorsun
Konuyu Hortlatıyorum anca çöze bildim oyuna sağ tık yapıyoruz Uyumluluk kısmına gelip tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğini işaretliyoruz sorun çözüldü
Ben böyle çözmüştüm

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı