Windows 10 ve 11'deki dayatma

603217

Centipat
Merhaba arkadaşlar bugün bir konu hakkında konuşmak istiyorum. Windows hakkında son zamanlar böyle birkaç şeye dayatmalar yapıyor ben daha Windows 11 geçmedim ama 11'de zorunlu hesap açma zorunlu istemediğin uygulama indirme , özel bilgileri alma gibi bir sürü şeyi dayatıyorlar neden böyle? Artık bilmiyorum teknoloji ilerledikce her şey kötü bir hal almaya başladı. Neyse uzatmayım siz ne düşünüyorsunuz? cevaplarınız benim için önemli.

Son düzenleme:
Linux kullanabilirsin. Arkada seni izlemiyor, veya otur kendi modifiye Windows'unu tasarla.

Steam Proton'u duymadın sanırım.

Merhaba arkadaşlar bugün bir konu hakkında konuşmak istiyorum. Windows hakkında son zamanlar böyle birkaç şeye dayatmalar yapıyor ben daha Windows 11 geçmedim ama 11'de zorunlu hesap açma zorunlu istemediğin uygulama indirme, özel bilgileri alma gibi bir sürü şeyi dayatıyorlar neden böyle? Artık bilmiyorum teknoloji ilerledikce her şey kötü bir hal almaya başladı. Neyse uzatmayım siz ne düşünüyorsunuz? Cevaplarınız benim için önemli.

Teknoloji ilerledikçe değil. Windows tekel kalmaya devam ettikçe işler kötüye gidiyor. Kullanıcı tarafında da net tepkiler olmadığı için bugün zarar etse bile yarın kar ediyor şirket.
Allah'tan AB şu sıralar Microsoft gibi tekellere güzel yaptırımlar ve kullanıcıyı özgürleştiren kısıtlamalar getiriyor.

Bende düşünüyorum ama Linux'e geçersem bir sürü şeyden eksik kalacağım mesela oyun olarak ben oyun oynamayı seven birisiyim

Vulkan apisi bulunan bir GPU'n varsa Linux tarafında oyunculuk, en azından singleplayer, Windows'u pek aratmıyor. Aşağıdaki iki linkten oynayabileceğin oyunlara bakabilirsin. ProtonDB sadece Steam oyunlarını kapsıyor, Lutris ise daha geniş bir oyun kütüphanesi hakkında bilgi veriyor.

Teknoloji ilerledikçe değil. Windows tekel kalmaya devam ettikçe işler kötüye gidiyor. Kullanıcı tarafında da net tepkiler olmadığı için bugün zarar etse bile yarın kar ediyor şirket.
Allah'tan AB şu sıralar Microsoft gibi tekellere güzel yaptırımlar ve kullanıcıyı özgürleştiren kısıtlamalar getiriyor.

Vulkan apisi bulunan bir GPU'n varsa Linux tarafında oyunculuk, en azından singleplayer, Windows'u pek aratmıyor. Aşağıdaki iki linkten oynayabileceğin oyunlara bakabilirsin. ProtonDB sadece Steam oyunlarını kapsıyor, Lutris ise daha geniş bir oyun kütüphanesi hakkında bilgi veriyor.

1701458417891.png

Steam Proton'u duymadın sanırım.
onları biliyorum ama demek istediğmi mesela lol gibi lunixi desteklemeyen oyunları mesela nasıl oynabilirim. eğer böyle desteklemeyen şeyleri bir şekilde halledebiliyorsak linuxe geçerim zaten bu aralar linuxe sardım

Çok açıklıyıcı olmuş çok sağ ol

Onları biliyorum ama demek istediğmi mesela LoL gibi lunixi desteklemeyen oyunları mesela nasıl oynabilirim? Eğer böyle desteklemeyen şeyleri bir şekilde halledebiliyorsak Linux'e geçerim zaten bu aralar Linux'e sardım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı