Windows 10 ve Drive kaldırmak

248Berkan

Zeptopat
Daha fazla  
Ben FreeDOS bir bilgisayar aldım tanıdığım bir tamirciye verdim kurulum yapsın diye ama bilgisayarı mahvetmiş. Drive sürücülerini kursun diye program yüklemiş ve program da saçma sapan kurmuş. Ayrıca virüs de vardır eminim ki. Ben şimdi nasıl kalıntısız bir biçimde Windows 10 silerim ve bütün Drive'leri silerim bilmiyorum. (Sanırım yeni SSD alacağım.)

Bu arada BIOS ile de uğraşmış BIOS'u o tamirciye vermeden önceki haline nasıl geri getiririm? BIOS'u sıfırlamam yeterli midir? Yaptığı işlemler ve güncellemeler silinir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben FreeDOS bir bilgisayar aldım tanıdığım bir tamirciye verdim kurulum yapsın diye ama bilgisayarı mahvetmiş. Drive sürücülerini kursun diye program yüklemiş ve program da saçma sapan kurmuş. Ayrıca virüs de vardır eminim ki. Ben şimdi nasıl kalıntısız bir biçimde Windows 10 silerim ve bütün Drive'leri silerim bilmiyorum. (Sanırım yeni SSD alacağım.)

Bu arada BIOS ile de uğraşmış BIOS'u o tamirciye vermeden önceki haline nasıl geri getiririm? BIOS'u sıfırlamam yeterli midir? Yaptığı işlemler ve güncellemeler silinir mi?

Temiz kurulum yapabilirsin.
BIOS'a giriş yaptıktan sonra fabrika ayarlarına sıfırlaman için seçenekler mevcut.

Bios ayarlarınızı sıfırlamak tüm değişiklikleri düzeltecektir. Daha sonrasında temiz bir kurulum ile evde format atabilirsiniz kendiniz. Bu gerçekten kolay bir işlem gözünüzü korkutmasın. Ayrıca Windows kurulumu tamamlanınca Windows update ile driver yüklemelerini otomatik yaptırabilirsiniz. Bu işinizi görecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı