Windows 10 ve Ubuntu sıkıntısı

umut156

Centipat
Merhaba arkadaşlar.

Ben bu formda yeniyim ve eğer yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın, ama şu anda büyük bir sorun yaşıyorum. Ben Windows10 ve Ubuntu'yu çift işletim sistemi olarak kurdum.

Ama sonrada bir hata yaptığımı fark ettim ve Ubuntu'yu silip tekrardan kurmaya karar verdim.

Fakat şu anda Windows'ta Ubuntu'yu kurduğum disk üzerinde hiçbir şey yapamıyorum. Yani demek istediğim bilgisayarım ---> yönet --> disk yönetimi kısmında Windows'un kurulu olduğu diski görebiliyorum ama Ubuntu'yu kurduğum diski görememekle birlikte o diskin üzerinde çarpı işareti var.

Sonra bende sürücüyü kaldır işlemine tıkladım ve tümden şimdi Ubuntu'nun kurulu olduğu diski Windows'ta ne görebiliyorum ne de geri getirebiliyorum.

Ama Ubuntu'da diskler bölümündede her iki diski birden görebiliyorum.

Arkadaşlar Ubuntu'yu kaldırmak istiyorum. Ubuntu'yu nasıl kaldırabilirim bu durumda?

Dosya Ekleri

• Screenshot from 2020-01-18 21-12-24.png
    Screenshot from 2020-01-18 21-12-24.png
    211 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba böyle bir kombinasyonu ben de Win 10+Linux Mint 19.3 ile denedim..Ne Boot edebildim ne de doğru dürüst kaldırabildim..Sonunda temiz bir format atarak kurtuldum..Boot repair ile olduğunu belirttiler ama onunla da düzeltemedim..Komut faslına geçip Boot düzenlemeye çalıştım o da sonuç vermedi.Burada önemli olan windows hangi yöntem ile kurulu olduğu (UEFI ya da Legal) Diğer bir engel de Biostaki Secure Boot kısmının mutlaka disable edilmesi gerektiğidir.Çünkü Microsoft Windows un yanına harici bir işletim sistemi kurulmaması için,bir çeşit koruma yaptığıdır..

Merhaba arkadaşlar.

Ben bu formda yeniyim ve eğer yanlış yere konu açtıysam kusura bakmayın, ama şu anda büyük bir sorun yaşıyorum. Ben Windows10 ve Ubuntu'yu çift işletim sistemi olarak kurdum.

Ama sonrada bir hata yaptığımı fark ettim ve Ubuntu'yu silip tekrardan kurmaya karar verdim.

Fakat şu anda Windows'ta Ubuntu'yu kurduğum disk üzerinde hiçbir şey yapamıyorum. Yani demek istediğim bilgisayarım ---> yönet --> disk yönetimi kısmında Windows'un kurulu olduğu diski görebiliyorum ama Ubuntu'yu kurduğum diski görememekle birlikte o diskin üzerinde çarpı işareti var.

Sonra bende sürücüyü kaldır işlemine tıkladım ve tümden şimdi Ubuntu'nun kurulu olduğu diski Windows'ta ne görebiliyorum ne de geri getirebiliyorum.

Ama Ubuntu'da diskler bölümündede her iki diski birden görebiliyorum.

Arkadaşlar Ubuntu'yu kaldırmak istiyorum. Ubuntu'yu nasıl kaldırabilirim bu durumda?
Eğer Ubuntu kurulu olan bölümün dosya sistemi ext4 ise Windows ile bu bölüme işlem yapamamanız normal. Windows, ext4 desteklemez. Mevcut işletim sisteminizi silmek için ise os-uninstaller kullanabilirsiniz. Öncelikle bir GNU/Linux dağıtımına ait canlı önyükleme USB'sine sahip olmalısınız. Bu, herhangi bir Debian/Ubuntu tabanlı dağıtım(Mümkünse Ubuntu) ya da boot-repair canlı USB'si olmalıdır. Eğer bir Ubuntu canlı USB'si ise os-uninstaller paketini kurmalısınız. Bunu bir canlı USB sisteminde yapmanız gerektiğini unutmayın. Çalışan Ubuntu'ya kendini sildiremezsiniz. "Operation System Uninstaller" paketini kurmak için önce
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair sonra sudo apt-get update; sudo apt-get install -y os-uninstaller && os-uninstaller komutlarını uçbirimde çalıştırın. Eğer bir boot-repair Canlı USB'si kullanıyorsanız os-uninstaller zaten kurulu gelir. Ardından silmek istediğiniz işletim sistemini silin. Bunu bir Canlı sistemde yapmanız gerektiğini unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı