Rehber Windows 10 ve Windows 11'de şifresiz otomatik oturum açma

Merhaba Technopat okurları;

Bu rehberde W10 ve W11'de şifre olduğu halde, şifre gerekmeksizin otomatik oturum açmayı göstereceğim. Üçüncü parti bir yazılım kullanmayacağız.

Öncelikle çalıştırı açalım ve netplwiz yazalım. (Windows + R -> netplwiz)

1633852117202.png

Açılan pencerede, "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir." tikini kapatalım. (Not: Bu tik sadece seçili kullanıcıyı etkiler.)

1633852238272.png

Eğer bu tik sizde mevcut değilse yönetici olarak bir powershell çalıştırın. (Windows 10 için Windows + X -> PowerShell (Yönetici) | Windows 11 için Windows + X -> Windows Terminal (Yönetici))
Daha sonrasında bu komutla bunu devre dışı bırakan registry'i düzenleyelim.
New-ItemProperty -Path "HKLM:\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device" -Name DevicePasswordLessBuildVersion -Value 0 -Type Dword –Force

En baştaki adımları tekrarladığınızda tiki görebileceksiniz.

İyi forumlar.

Kaynak: How to Automatically Login to Windows 10 without a Password? | Windows OS Hub

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hocam, neden olmuyor bilmiyorum ama olmuyor. O tiki kaldırdım, terminale de kodu yazdım ama yine de şifre istiyor.

Yok hocam, neden olmuyor bilmiyorum ama olmuyor. O tiki kaldırdım, terminale de kodu yazdım ama yine de şifre istiyor.
Daha kötüsü her açtığımda şifreyi henüz girmemiş olmama rağmen bir de şifre yanlış tekrar deneyin diyor.

Daha kötüsü her açtığımda şifreyi henüz girmemiş olmama rağmen bir de şifre yanlış tekrar deneyin diyor.
Bilmiyorum neyden kaynaklanıyordur. Doğru kullanıcı seçtiyseniz, doğru çalışıyor olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı