Windows 10 ve Windows 7 Dual Boot

joklin

Megapat
Katılım
28 Kasım 2013
Mesajlar
34
Bilgisayarımda tek bir HDD mevcut ve Windows 10 yüklü. İşimde kullandığım bir program Windows 10'da çalışmadığından Windows 7 Dual boot yapmak istiyorum. HDD diskte C ve D hariç yeni bir bölüm oluşturdum.
Bu bölüme Windows 7 kuramıyorum.
"Windows cannot be installed to this hard disk space. This partition cantains one or more dynamic volumes that are not supported for installation."
Bu hatayı alıyorum. Çözüm yolu nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diski Windows üzerinde mi böldünüz yoksa Windows 10 yüklerken mi böldünüz ? Dinamik disk olarak böldü iseniz Windows kuramazsınız, diski temel disk olarak bölümlemeli ve o şekilde kurulum yapmalısınız.
 
Diskiniz dinamik diske dönüşmüş. Statik hale getirmeniz lazım. Diskin bütün bölümlerini silip yeniden bölümlendirme yaparak kurulum yapabilirsiniz. Veri kaybetmeden dinamik diski dönüştürme yöntemlerini internetten araştırabilirsiniz.
Önce Windows 7 kurup daha sonra Windows 10 kurarsanız daha sağlıklı olur. Ama Windows 7 sonradan kurarsanız daha sonra Windows 10 USB kurulumundan bilgisayarı başlatıp tamir bölümünden komut satırına ulaşıp bootrec /rebuildbcd komutu ile tekrar Windows 10 kurulumunu listeye dahil edebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı