Windows 10 veya 11 seçimi

Windows'un üzerine devam etmektense yeni bir işletim sistemi optimizasyon açısından daha iyi tamamen yenilenmiş bir altyapı üstüne koyarak devam edilenden daha iyidir.

Ben Windows 7'den Windows 11'e kadar çıkan sürümleri kullandım benim gözümde en iyiler Windows 10 ve 8.1'dir sebebleri ise benim kullanımımda öncellikle eski laptopum için Windows 8.1 efsaneydi SSD gibi hızlı açılım ve bilgisayarımın driverlarına tam destek veriyordu o zaman yani Windows 7 de 30'larda gezen oyun 60 FPS'yi geçmeye başlamıştı. Diğer yandan bu bilgisayarımdada Windows 10 ve 11 kullandım fakat Windows 11'den nefret etme sebebim ilk sürümleri arkadaş insan niye peek özelliği siler masaüstüne dosya atacağım Windows+D basmak zorundayım ondan sonra saçma bir şekilde anakartımda Windows 10 da tcp ayarları çıkarken Windows 11'e geçtiğimde bunlara ulaşamıyordum ve eskiden oynadığım oyunu oynayamıyordum. Bunlara ek olarak şunu da unutmadım bilgisayarımda SSD olmasına rağmen Windows 11 aşırı hantal ayarlardan program ekle veya kaldıra girceksem 1 dk arayüzün kendine gelmesini bekliyorum daha sonra bir de yazdıktan sonra kendine gelmesini bekliyorum ama hakkınıda yemeyeyim teknikde gayet kabiliyetli bir işletim sistemi mesela Windows 10 da Bluetooth hep sorunluyken Windows 11 de yağ gibi akıyordu aynı şekilde Windows 10 driverları yüklememe rağmen fazlaca internet kesintisi oluyor ki bu alıcıdan kaynaklı değil direk sistem alıcıya güç vermeyi kesiyor ama Windows 11 de hiç yaşamadım. Yani her işletim sisteminin eksileri ve artıları vardır fakat ben Windows 8.1 ve Windows 10 derim.

Hep aynı konuda başlık açan arkadaşlar için mükemmel olmuş. Ama hâlâ açılmaya devam edecek.

Aslında mesele bu dediğin değil. Mesele aynı konulara artık izin verilmemeli.
Bundan sonra bu konu ile ilgili bir kullanıcı açtığı konuyu-mesajı buraya ekleme-birleştirme yapılmalı. Bu mümkün.
Sosyal, sponfeed bir forum. Konu sahibiyle bireysel ilgilenilmese 400 bin konu duplicate işaretlenmeliydi.

Sizin istediğiniz sistemde QA siteleri çalışır.

Windows 11 şu an hala yürüyen bir bug otomatı. Öyle sorunlar yaşıyor ki millet, işletim sistemine bağdaştıramıyorsun. 2025'e kadar yüzünü görmek istemediğim bir İS.

Eline sağlık açıklayıcı olmuş.

Windows 11 işletim sistemi TPM 2.0 Secure Boot desteklemesi gerekiyor. Windows 11 kalite oldukça çok güzel. Windows 10 da ayarlar yeri karışıktı Windows 11 de ayarlar toplu düzeltme yapmışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne garip ama TPM 2.0 desteği ve UEFI BIOS'u olmayan bilgisayarda Windows 11 10'dan daha hızlı. Ama yine de 7 candır. 7 kullanmaya devam ediyorum.

Stabilite için Windows 10 görsellik ve güncellik için W11.

CS:GO oynadığımdan dolayı hala Windows 10 kullanıyorum. Geçen yıl Windows 11'i denedim, CS Windows 10'da anında açılırken burada 10 saniye falan nedensizce bekletiyordu. Şimdi düzelmiştir belki ama, Windows 11 tam bir bloat çöplüğü olduğu için gerek FPS, gerek giriş gecikmesi açısından Windows 10'un çok gerisinde. Şu anki sistemimle ortalama 250 FPS alıyorum. Windows 11 bunu ~%45 oranında düşürmüştü. M$'un Windows 11'i, Windows 10'dan daha iyi hale getirdiğine kanaat edinceye kadar 10'da kalacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…