Windows 11 zaman zaman beklenmedik şekilde sorunlar çıkarabiliyor. Bu sistem Windows 11 e uyumlu çalıştırır dediğimizde beklemedik oyun performansı haricinde temel olarak genel sistem Donanım performans sorunları çıkarabiliyor.
Mesela benim sistemim aslında hiç kötü değil. Abra A5 V19.1.7 Monster.
Windows 11 de kablosuz Wi-Fi bağlantısında mükemmel verim alırken kablolu 2.5 Ethernet ile yüksek Ping hızda dalgalanma oluyordu.
Zaman zaman Masaüstünde sağ tık yapınca tepkisiz kalıyordu sağ tık menüsü açılmıyordu 20-30 saniye kadar tepkisiz kalıp düzeliyordu.
Windows 10 a geçmemek için çok direndim ve yaklaşık 7 gündür Windows 10 kullanıyorum 11 deki kablolu bağlantıdaki sorun kalmadı.
Windows 11 Wi-Fi ve Ethernet LAN sürücüleri güncel sitesinden indirip denedim İntel asistan programı ile hatta 1-3 tane eski sürümde denedim faydası olmamıştı.
Şimdi ise Windows 11 de kullandığım yüklediğim Ethernet LAN ve Wi-Fi sürücüsünü Windows 10 da kullanıyorum çünkü en güncel sürümü.
Ben fiber kullanıyorum yani benim için aslında çok küçük detay çok önemsiz ama bir de VDSL kullananan için durum daha farklı kötü deneyim olma ihtimali bence yüksek.
Buradan kablolu hız testin Wi-Fi bağlantısına göre kötü sonuçların çıktığını görebilirsiniz. Windows 11.
www.technopat.net
Burada ise Windows 10 yüklü iken kablolu hız testin iyi sonuçların çıktığını görebilirsiniz.
Superonline 100/20 Fiber Hız Testi (VPN / VPN'siz) Bu şekilde görünürde bir sorun yok gibi olabilir ama sansür kısıtlama engelleme vb. konusunda en başta geliyor. Telegram'da canlı sesli sohbet vb. işlemleri yaparken normal bağlantıda sorun yaşıyorum bağlantı sürekli kopuyor tekrar bağlanmaya...
www.technopat.net
Keşke Windows 10-11-12-13 yerine 10'un üzerinden veya iOS 14-15-16-16 yerine 15'in üzerinden veya Android 13-14-15 yerine 13'ün üzerinden devam edilse daha sağlıklı olur ama çok isteselerde bu mümkün değil üreticiler bu konuda baskı yapıyorlar kafadan satış stratejisi. Yeni ürün çıkardıklarında Yeni X sürümü vs ile çıkıyor destekliyor vs şeklinde reklam algı vs yapmak istiyorlar. Burada çileyi çeken kullanıcı. Sopanın iki ucuda……
Hayırlı sabahlar.