Windows 10 Via HD VDeck Driver Kurulum ve Ses Gelmeme Sorunları

Adorratm

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Öncelikle sitenizde araştırdım ama pek bir olumlu cevap yoktu bende konu açmak istedim. Öncelikle anakartım ECS'nin H61-H2 M17.Versiyonu v1.0 olan da var v5.o olanda var ama bende bir versiyon numarası belirtilmediği için onu buraya yazamıyorum. Bu anakartın ses sağlayıcısı via hd audio diye geçiyor. Sitesinden en güncel sürümünü indirdim driver kurarken hata veriyor ya da can't find hd audio device hatası veriyor. Casper'in ecs elitegroup cdsini bilgisayarıma taktım ve içindeki eski driver ı kurmayı denedim. Yanlış anlamadıysam benim ses kartımın modeli vt1705 diye geçiyor ve sitesindeki en güncel driver i de bu şekilde indirdim yani vt1705 olanını. Cd'den de kursam sitesindende kursam ya kurulum sırasında hata oldu günlük dosyasına bakın diyor (Gerçi ortada günlük dosyası diye bir şey yok nereye bakmam gerektiği hakkında en ufak bir bilgim yok).

Ya da aygıt yöneticisinden elle kurmayı deneyince can't find hd audio device hatası veriyor.Windows 8.1 den 7 ye geçmiştim bu sorun ortaya çıktı sonra tekrar 8.1 e geçip ondada denedim sorun hala aynı şuanda da Windows 10 home single language kullanıyorum bu ses driver i problemi yüzünden mikrofon kalitem aşırı derece düştü görüşme yapamıyorum arkadaşlarımla. Kulaklığımı alalı 6 ay falan oldu herhalde yanlış hatırlamıyorsam yani kulaklığımda sorun olduğunu zannetmiyorum bence gayet güzel alıp-veriyordu sesleri taa ki şu ses driver i sorunu ortaya çıkana dek. Uzun oldu ama bu driver yüzünden 2 format ve 1 yükseltme yapmak zorunda kaldım Windows 7 sinden tut 8 ine 8.1 ine 10 una kadar geldik ama yok arkadaş. Zaten yakında fm2 anakart alıp üstüne apu a8 7600 işlemci takıp şu hd 6570 ve celeron g550 denen meretlerden kurtulmam lazım şu 2 parçayı alana dek bana bir çözüm önerisinde bulunursanız sevinirim.

Dipnot: Aygıtın Donanım kimliklerini atmayı unutmuşum yardımcı olacak arkadaşlar için:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1106&DEV_4397&SUBSYS_10197DAF&REV_1000

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1106&DEV_4397&SUBSYS_10197DAF
şeklinde 2 donanım kimliği var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı