Windows 10 video oynatıcılar kasıyor

furkanog

Decapat
Katılım
20 Ocak 2019
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, iyi forumlar.

Windows 10 kullanıyorum ve 2004 güncellemesi kurulu. Bir süredir Youtube'da video izlerken videoyu tam ekrana aldığımda anlık olarak videonun yarısı yeşil oluyor, sonra düzeliyor ve izlemeye devam ediyorum. Asıl sorunum bu değil aslında ama aynı kaynaklı sorun olduğunu düşünüyorum.

Asıl sorunum; bilgisayarımda herhangi bir video açtığımda tam ekranda ciddi kasmalar oluyor. Pencere modunda hiçbir sıkıntı yok ama. Windows 10'un Filmler ve TV programında mı sıkıntı var diye düşünerek güncellemeleri kaldırdım, ayarları sıfırladım. Sonradan fark ettim ki Windows Media Player'da da aynı sorun var. Ayrıca Stremio dizi/film izleme uygulamasını kullanıyorum aynı sorun onda da var. Kısacası programdan kaynaklı bir sorun değil. Oyunlarda tam ekranda hiçbir sorun yok. Yalnızca video oynatıcılarda bu sorunu yaşıyorum.

Ekran kartım güncel, bütün driverlarım güncel. Bu sorunu nasıl çözebilirim, bilgisi olan var mı ?


Youtube'daki yeşil ekran sorunu:
I0HfgU.png


Videolardaki kasma sorunu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
YouTube'taki sorununu chrome://settings/system adresinden "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneği açıksa kapatarak, kapalıysa açarak çözebilirsin.

Diğerini tam bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
YouTube'taki sorununu chrome://settings/system adresinden "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneği açıksa kapatarak, kapalıysa açarak çözebilirsin.

Diğeri sisteminle alakalı sanırım.
Evet Youtube'daki sorunum çözüldü bu şekilde teşekkür ederim. Aynı kaynaklı sorun değilmiş.
 
Yanıtınız için teşekkürler hocam. K-lite codec kurulu değildi sistemimde. Aklıma sorunun çözünürlükle ilgili olabileceği geldi. Normalde 1920x1080 kullanıyorum. Sistemi 1280x720 çözünürlüğüne alıp videoyu oynattığımda bir kasma olmadı. Tekrar 1920x1080 alıp oynattığımda yine kasma olmadı. Sorun çözüldü ilginç bir şekilde 😅

Yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı