Windows 10 "Video scheduler internal error" sorunu

Dostum sorunu çözdüysen nasıl çözdüğünü yazar mısın aradan 2 sene geçmiş ama aynı sorunu yaşıyorum

Dostum sorunu çözdüysen nasıl çözdüğünü yazar mısın aradan 2 sene geçmiş ama aynı sorunu yaşıyorum.

Çözümü benden her yerde aradım ve çözdüm. Ekran kartı ile ilgili bir sorun olduğunu biliyordum ve Driver'leri vs güncelledim fakat hala devam etti. Denetim masasından programlara girdiğimdi 4 tane NVIDIA programı gördüm. Hepsini kaldırdım ve NVIDIA'nın kendi sitesinden Driver'i indirdim kurdum sorun çözüldü.

Arkadaş bu sorun bende de var ekran kartıyla ilgili olması gerek fakat benim için ana sebep laptopumu kasa olarak kullanıyorum ve ekran olarakta harici bir ekran kullanıyorum, eğer laptopun ekranını kapatıp sadece 2. Ekranı kullanırsam oyunlara girerken mavi ekran veriyor fakat iki ekranıda kullanırsam hiç sorun olmuyor.

Umarım işinize yarar.

Merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum, üzerinden 2 yıl geçmiş ama dediğiniz şey böyle bir şey mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-02 204829.jpeg
    63,3 KB · Görüntüleme: 226
Konuya benim de katkım olması açısından yorum yapma isteği uyandı içimde çünkü hem video scheduler hem de MEMORY_MANAGEMENT mavi ekranlarını bir alıyorum sırası fark etmiyordu sürekli mavi ekran alıyordum, 6750XT kullanıyordum ve AMD'nin yazılımından kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama 6750XT'den 4070e geçtim ve sorunun devam ettiğini gördüm hem mavi ekran hem de oyundayken oyunu kapatıp masaüstüne atıyordu ve bu durum aşırı gıcık oluyordu çünkü oynadığım oyunlar hep competive idi ve bugün sorunu çözdüm 4x8 kit olarak kullandığım Corsair Vengeance RGB RAM'lerimden 1I sorunluydu, sorunlu RAM'i tek taktığımda bu hataları peş peşe almaya başladığımda bende jeton düşmüştü, şu an 3x8 olarak kullanıyor ve bu mesajı yazıyorum ve 1 haftadan fazladır bu şekilde kullanıyorum bilgisayarı ve hiçbir mavi ekran veya oyundan atma problemiyle karşılaşmadım, yani sorununuz RAM'den %70-80 ihtimalle.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-20 at 00.10.25.jpeg
    89,6 KB · Görüntüleme: 203
  • WhatsApp Image 2023-08-18 at 14.19.01 (1).jpeg
    349,7 KB · Görüntüleme: 196

PC'yi temizledim tek RAM takıp çalıştırdım ve aynı hatayı aldım ve diğer 3 RAM'den rastgele birini alıp çalıştırdım sorunsuz çalışıyor şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…