Windows 10 Videolarda Donma Sorunu

CanSaribal

Kilopat
Yükseltme yaparak Windows 8.1 64 bitten Windows 10 64 bit'e geçtim. İnternetten internet hız testi yaptığımda 50 ping, 7 mbps indirme hızı, 0.60 mbps civarı da yükleme hızı görmeme rağmen örneğin Youtube üzerinden dahi 480p videolarada donma yaşanıyor. İDM ve tarayıcı üzerinden bir dosya indirdiğimde ise örneğin İDM'de rahatlıkla 850 kb/s'yi görüyorum. Google Chrome ve Microsoft Edge üzerinden de denediğim videolarda yine aynı hatayı almaktayım. Sadece video değil, Twitch'de Windows 8.1'de iken source'da izlediğim yayınları şu an low'da izliyorum. Sorun nedir? Lütfen bir çözüm yolu söyleyin.

Şu an kullandığım DNS:
198.153.192.1
198.153.194.1

Ancak Google DNS ve Open DNS de denedim ve sonuç değişmedi.

Ben sistemden kaynaklandığını düşünmüyorum.Aylık kotanı doldurdun mu?Windows güncellemelerini yaptın mı ? Windows güncellemelerini yaparken kotan dolmuş olabilir.Veya sorunun Google Chorme'de olabileceğini de unutma :)

Adil kullanım kotasına girmiş olsaydım Speedtest sonuçlarım 7 mbps çıkmazdı bence. Ayrıca Windows 8.1' de iken AKK'ye girdiğimde dahi herşeyi 1080p izleyebiliyordum. Dediğim gibi İDM ile olan indirme hızım 850 KB/s, yani gayet iyi bir hız. 850 KB/s ile indirme yapabiliyorsam videolarda da donma yaşamamalıyım.

Ayrıca belirteyim ki Asus Zenfone 6 cep telefonum ve Samsung TAB 10.1 tabletimde aynı Twitch yayınını izlemek istediğimde hiçbir sorun olmadan en yüksek kalitede izleyebiliyorum aynı modem üzerinde.

Eğer cihazınız dizüstü bilgisayar ise Güç modunu Yüksek Performans veya Dengeli seçeneğine ayarlayın. Benim de başıma böyle bir olay gelmişti.

Malesef cihazım toplama kasa. Ethernet sürücü güncelleştirmesi de yapılı. Sebebi bir türlü anlayamadım. Böyle giderse Windows 8.1' e geri döneceğim. 360p video izlemek nedir ya? İnsanın gözü bozulur...

Up Up Up

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı