Windows 10 vs Linux

HWIDGen OEM keyleri gibi çalışır. Bir kere çalıştırdığında bir daha ki formatlarında ekstra bir aktivasyon gerektirmez. Internete bağlandığın anda MS KMS, Microsoft serverları tarafından keyini teyit edip onaylayacaktır. Şuan HWIDGen'i kullanıp format atabilir ve bir daha aktivasyon yapma gibi bi derdin kalmaz. Ancak anakartını değiştirirsen yeni bir aktivasyon yapman gerekir tıpkı OEM keyleri gibi.

Aynı zamanda lütfen OEM key önermeyin veya OEM linki gibi şeyler atmayın. Etik olmayı OEM key aldığınızda bıraktınız. Bu durum tıpkı Steam/Origin/Epic tarzı yerlerden oyun almak yerine gidip G2A daha ucuz diye oyun almaktan farksız...

Son düzenleme:
Tamamen kullanim alanina gore. Oyun oynayacaksan Windows en uygun tercih.

Benim 6GB lik bir projem var, kodunu derledigimde 8GB a kadar cikiyor; ayni donanim uzerinde Windows kullanarak derlemeye kalktigimde Linux'e gore 1 - 2 dakikalik fark olusuyor. ( Windows daha yavas ) Yavasligin kaynagini henuz cozemedim, arka planda Windows uzerinde calisan bir servisin diski gereksiz mesgul ettigini ya da sistemi gereksiz yere interrupt ettigini dusunuyorum. Bunu hizlandirmak icin Ramdisk kullanmak istersem ( RAM'i disk gibi kullanma hedesi ) Windows icin ekstra programlar kullanmam gerek. Ornegin AMD Radeon un RAMDisk diye bir utility'si var. Linux'te bunu 2 satir kodla yapabiliyorum. Derlenme suresi yari yariya dusuyor. Neden Windows'la ugrasayim ki bu durumda? 32GB RAM var, veriyorum 10GB ini Linux'e disk olarak mount ediyorum bitti gitti. Gunde 10 kere derleme yapsam 1 saate yakin zaman kazaniyorum.

Hangisi tercih edecegin gunun sonunda senin kullanma amacina bakiyor.

Bilgisayar kullanmaya basladigimdan beri Windows kullaniyorum ve yeni bir sistem alicagim. Windows 10'a bin lira vermek yerine veya ucretsiz crack kullanmak yerine Linux'a gecsem hem crackden daha saglikli diye dusunuyorum hem de bin lira vermeme gerek kalmaz ama oyun oynayacagim o zaman ne yapicagim?
Windows genel olarak tüm programlara açık. Yani her şey inebilir. Linux dağıtımlarında öyle bir şey diyemeyeceğim. Ama virüs bulaşma oranı olarak Windows daha önde. Dünyanın çoğunluk kesimi Windows kullandığı için Windows için virüsler daha yaygın ve çoktur. Ama bu Linux'a virüs bulaşacağı anlamına gelmez. Eğer oyun oynayacaksanız Windows derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı